Ябълковият сладкиш е десерт, който се приготвя по целия свят, но е на особена почит в Германия. Ароматът на ябълка и канела е традиционен за есента и печенето на такъв сладкиш ще внесе много уют в дома ви, а всички членове на семейството ще си оближат пръстите.
Ето как да приготвите вкусен немски ябълков сладкиш:
Необходими продукти:
2 големи ябълки
1 с.л. лимонов сок
125 грама масло
140 грама пудра захар
3 яйца
225 грама брашно
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
5 с.л. прясно мляко
1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Подгответе форма за торта, като я намажете с масло.
Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на резени и ги поръсете с лимонов сок.
В голяма купа разбийте маслото и захарта с миксер, докато станат пухкави.
Добавете яйцата и разбийте отново. Пресейте брашното, бакпулвера и солта, добавете ги и разбъркайте добре. Постепенно добавете млякото, докато получите гладко тесто.
Прехвърлете тестото във формата, а отгоре наредете нарязаните ябълки.
Отгоре поръсете с малко захар, разбъркана с канела.
Печете 40-45 минути. Оставете сладкиша да се охлади за около 15 минути, след което го извадете от формата.
Можете да сервирате с бита сметана.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |