Рецепта за печени понички

Рецепта за печени понички

Печените понички не отстъпват по вкус на пържените. Ето как да приготвите този по-здравословен вариант на любимите понички:

Необходими продукти: 

2 чаши брашно

2 ч. л. бакпулвер

1 ч. л. сол

1/4 ч.л. сода за хляб

Щипка индийско орехче (по избор)

2 големи яйца

1/3 ч. кафява захар

1/3 ч. захар

3/4 ч. мляко

1/2 ч. сметана

2 с. л. масло

2 с. л. олио

2 ч. л. ванилия

1 ч. шоколад

захарни пръчици, за украса

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната на 200 градуса и намажете две тави с мазнина. В голяма купа комбинирайте брашното, бакпулвера, солта, содата и индийското орехче. 

В средно голяма купа комбинирайте яйцата, захарта, млякото, сметаната, маслото, олиото и ванилията. Разбъркайте, до получаване на гладка смес. 

Смесете мокрите и сухите съставки и разбъркайте добре. 

С помощта на пош, направете поничките. Имайте предвид, че тестото ще се надигне, така че не ги правете прекалено големи. 

Печете около 10 минути, докато поничките станат златисти. Оставете ги още 5 минути във фурната, преди да ги извадите. 

Направете глазурата: Сложете шоколада в една купичка и добавете малко мляко. Сложете го в микровълновата за 30 секунди. Разбъркайте и ако не се е разтопил напълно, го сложете за още няколко секунди в микровълновата. 

Полейте поничките с разтопения шоколад и поръсете със захарни пръчици. 

Сервирайте. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay