Този сладкиш се приготвя много лесно, тъй като се прави с бутер тесто. Тази рецепта е чудесен начин да оползотворите ябълките, които имате вкъщи. В тарта се слага много масло, което го прави много вкусен.
Необходими продукти:
4 броя ябълки, измити, обелени и нарязани на тънко
1/2 ч. захар
сокът от 1/2 лимон
щипка индийско орехче
4 с. л. масло
1 лист бутер тесто
1 голямо яйце, разбито
3 с. л. конфитюр от кайсии
2 с. л. ром (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и подгответе една тава, като сложите хартия за печене.
В голяма купа сложете нарязаните ябълки, поръсете ги с лимоновия сок, захар и индийско орехче.
Сложете бутер тестото върху хартията за печене и го надупчете с вилица. Печете 15 минути.
Наредете ябълките върху тестото, като не слагате ябълки по краищата. Намажете ябълките с маслото, а краищата на тестото с разбитото яйце.
Печете около 20-25 минути.
Сложете конфитюта в микровълновата за няколко секунди. Намажете готовия тарт с конфитюра.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |