Сезонът на ягодите: Ягодов коблер

Пресните, узрели ягоди са гарнирани с топинг, наподобяващ бисквитки, за не много сладък неустоим летен десерт. Ягодите са в сезон в момента и сме длъжни да се възползваме от това максимално. Сега ягодите са най-сладки, най-сочни и най-полезни. 

Ето как да приготвите вкусен ягодов коблер:

Необходими продукти:

За ягодите:

1 кг ягоди, измити и почистени

1/2 ч. захар

3 с.л. царевично нишесте

кората и сока от 1 лайм

За коблера:

1 3/4 ч. брашно

1 ч.л. сода за хляб

1/4 ч. захар

1/4 ч.л. сол

1/2 ч. масло

1/2 ч. мътеница (или прясно мляко с малко лимонов сок)

1 яйце

1 ч.л. ванилия

бита сметана и ванилов сладолед, за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете почистените и нарязани ягоди в голям тиган. Добавете захарта, царевичното нишесте и кората и сока от лайм и разбъркайте, за да се комбинират добре.

Направете топинга: В купа смесете брашното, содата за хляб, захарта и солта. Добавете маслото и разбъркайте с ръце. Разбийте мътеницата, яйцето и ванилията, след това добавете към сместа от брашно и разбъркайте, докато се комбинират.

Прехвърлете тази смес върху ягодите. 

Печете около 50 минути, след което оставете да се охлади добре.

Сервирайте с бита сметана или ванилов сладолед, или и с двете.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay