Пресните, узрели ягоди са гарнирани с топинг, наподобяващ бисквитки, за не много сладък неустоим летен десерт. Ягодите са в сезон в момента и сме длъжни да се възползваме от това максимално. Сега ягодите са най-сладки, най-сочни и най-полезни.
Ето как да приготвите вкусен ягодов коблер:
Необходими продукти:
За ягодите:
1 кг ягоди, измити и почистени
1/2 ч. захар
3 с.л. царевично нишесте
кората и сока от 1 лайм
За коблера:
1 3/4 ч. брашно
1 ч.л. сода за хляб
1/4 ч. захар
1/4 ч.л. сол
1/2 ч. масло
1/2 ч. мътеница (или прясно мляко с малко лимонов сок)
1 яйце
1 ч.л. ванилия
бита сметана и ванилов сладолед, за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете почистените и нарязани ягоди в голям тиган. Добавете захарта, царевичното нишесте и кората и сока от лайм и разбъркайте, за да се комбинират добре.
Направете топинга: В купа смесете брашното, содата за хляб, захарта и солта. Добавете маслото и разбъркайте с ръце. Разбийте мътеницата, яйцето и ванилията, след това добавете към сместа от брашно и разбъркайте, докато се комбинират.
Прехвърлете тази смес върху ягодите.
Печете около 50 минути, след което оставете да се охлади добре.
Сервирайте с бита сметана или ванилов сладолед, или и с двете.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |