13-те емоционални фази при избора на име за детето

„Правя списък с имена за детето ми от 6-ти клас. Напълно подготвена съм“

13-те емоционални фази при избора на име за детето

Избирането на име за детето е едно от онези неща, които изглеждат много забавни и вълнуващи, докато не дойде времето за него. Когато забременеете, изведнъж мисълта, че трябва вие да измислите името, с което ще се обръщат към детето му през целия му живот., започва да ви плаши.

Ето 13-те емоционални фази на избора на перфектното име за бебето:

  1. "Не мога да повярвам, че най-накрая съм бременна! Сега трябва да боядисам детската стая, да поръчам онези сладки бебешки бодита и с партньора ми да изберем име. Колко вълнуващо! Съставям списък с името още от 6-ти клас, напълно подготвена съм!"

  2. "Добре, първо ще купя всички книги с имена, които съществуват."

  3. "Леле има много имена, от които трябва да избера само едно. Заглавието "Повече от 15 000 имена" не звучеше толкова страшно, когато го купих. А трябва да прочета и другите 12 книги, които купих.

  4. "Мисля, че намалих бройката. Ако е момче едно от тези 150 имена, а ако е момиче-едно от онези 200. Ще дам списъка на партньора ми, за да отбележи тези, които му харесват най-много. Така може би ще съкратим списъците до 70-80 имена."

  5. "Не мога да повярвам, че мъжът ми мрази всяко едно от всичките тези имена! Предполага се, че сме сродни души. Не трябва ли да харесваме едни и същи неща. Имената не звучат професионално? Не разбивай мечтите ми с твоя негативизъм, скъпи!"

  6. "Знаем пола! Това ще ни помогне да отхвърлим няколко имена. Можем да премахнем по списъка поне 200 имена. Освен тези, които са неутрални. Остават 300 варианта, с какво ни помогна изследването за пола?!"

  7. "Сега сякаш всички имена са заети. Или от бивши колеги, или от далечни братовчеди, или от бивши гаджета. Защо всички са взели името на моето бебе?!

  8. "Защо всяко име, което предложи партньора ми, ми напомня за някой ужасен човек? Няма детето ми да се казва като някой, който се е държал зле с мен. Кръщаването на бебето щеше да е много по-лесно ако нямах минало.

  9. "Това е страхотно! Спряхме се на 3 имена, които и двамата обичаме, семействата ни ги мразят. Не трябваше да споделяме на никого. Всеки иска да кръстим детето на неговия пра-пра дядо. Няма начин!"

  10. "О,боже,терминът ми е утре, а още не сме избрали име. Трябва да се успокоя! Трябва да прегледам списъка отново. Останали са само 68 имена в списъка."

  11. "Избрахме име! Наистина го направихме! Детето има собствено, бащинско и фамилно име! Бяха нужни само 8 караници, позвъняване на семеен терапевт и 14 часа.

  12. "В болницата съм, но не съм сигурна, че първото име подхожда на фамилията. Докторе, можете ли да спрете раждането, за да започна целия процес с избирането на име отначало? Помощ!!!"

  13. "Нашето прекрасно бебе се роди. Оказа се, че изборът на име не е толкова сложен, просто трябва да следваш сърцето си."   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay