3 правила за щастливи майки

Спазвайте ги, за да бъдете щастливи майки

3 правила за щастливи майки

Да бъдеш майка е истинско предизвикателство, затова има няколко правила, които трябва да спазвате, ако искате да сте щастливи.

  1. Правете нещо за себе си

    Започнете работа от вкъщи, научете се да готвите, започнете да тренирате, четете книги... може да правите всичко. Правете нещо, което ви кара да се чувствате добре и да се чувствате като човек, а не просто майка.

    Ако обичате кариерата си, вероятно се чувствате празни в тази област, но всеки човек се отказва от нещо, което обича в името на децата си. Въпреки това не се отказвайте напълно. Трябва да имате нещо лично ваше, с което да се занимавате. Трябва да имате цел, да преследвате мечтите си и да се чувствате пълноценен човек. Трябва да дадете добър пример на децата си.

  2. Яжте хубаво ядене поне веднъж на ден

    Повечето майки ядат зърнени закуски и остатъците на децата. Забравете за това. Поне веднъж в деня трябва да се нахраните спокойно, с истинска, сготвена храна. Така ще се чувствате много по-енергични и по-добре през целия ден. Може да се храните и заедно с децата, но не докато някое от тях седи в скута ви или се занимавате с нещо друго. Здравето е ценно, пазете го.

  3. Грижете се за себе си

    Важно е да се грижите за себе си, по начин, по който искате. Вани, масажи, дори гледане на телевизия. Отделяйте време за себе си. Излезте с приятелки, починете си, поспете. Може да ви звучи егоистично, но не е. Ако редовно се грижите за себе си ще бъдете много по-позитивни и мили. Трябва вие да бъдете щастливи, за да може и децата ви да са щастливи. Те усещат емоциите на родителя.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay