На каква възраст да позволим на детето да си играе на таблета ни?

Нека го оставим да има пълноценно детство

На каква възраст да позволим на детето да си играе на таблета ни?

Днешният свят е развит. Новите технологии са навсякъде и неминуемо децата, още докато се научат да говорят и ходят, хващат по един таблет или телефон. Ние ще Ви предоставим съветите на лекар Комаровский за това кога трябва да се даде на едно дете да играе с таблет и преди коя възраст е недопустимо.

Ако едно дете се научи да борави с таблет, преди да научи някои основни неща за живота, то това може да повлияе сериозно на неговата психика. Например, представете си една топка, която се търкулва и пада в реката. Ако то види това първо на екран, то ще реагира спокойно, защото няма да знае какво значи това, но, ако му се случи след това в реалния живот, то ще разбере, че топката е изчезнала завинаги, което ще го накара да избухне в сълзи.

Ето го и унищожителния ефект на новите технологии. Те ни показват някакво реално действие, но не ни показват реалните последици и когато се сблъскаме с тях в живота, сме разочаровани и неподготвени.

Лекарят не препоръчва детето да започне да играе на игри на таблета преди навършване на двегодишна възраст. 

Това, което той напомня, е, че всъщност в голяма степен децата копират от родителите си. Ако детето Ви вижда постоянно на телефона и таблета, нормално е и то да иска да си играе с тях.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay