Новогодишното обещание, което всяка майка трябва да направи

Вижте кое е то

Новогодишното обещание, което всяка майка трябва да направи

Това време от годината ни кара да се замислим какво е било преди и какво искаме да бъде за напред. Правим преглед на нашите успехи и неуспехи, обещаваме си да сме по-отговорни, да работим повече, да се забавляваме повече, да не ядем сладко, до ходим на фитнес. Списъкът на нещата, които не правим достатъчно добре е безкраен. Винаги има повече и винаги може да сме малко по-добри в нещо.

Това е още по-вярно, когато сте майка. Похвалите на майките не идват под формата на повишение или вдигане на заплатата. "Шефовете" им казват, че са най-добрите, а една минута по-късно- че са лоши. И залозите са толкова високи...Работата на майките не е свързана с документи и отчети, а с оформянето на живот. И то не просто някакъв живот, а живота на съществото, което обичат най-много от всичко на света.

Така че, за майките е лесно да измислят новогодишното си обещание. "През следващата година ще бъда по-добра майка"

Едва ли има нещо по-важно или по-трудна задача. Ако четете това, вече сте по-добра майка, защото сте загрижени към ролята си на майка. Вие сте напълно фокусирани върху отглеждането на децата Жертвате съня си, здравето си, свободното си време. Съвършени ли сте? Разбира се, че не. Никой не е. Но сте достатъчно добри, по-добри от повечето.

Така че тази година направете обещание, свързано с вас самите, а не с децата. Обещайте си да се наслаждавате на майчинството повече.

Нека да е ясно: това няма нищо общо с това да се забавлявате повече. Това не означава да седите на земята и да си играете с Легото с часове. Не означава също и да излезете да правите снежен човек задължително.

Ето какво означава: трябва да откриете нещата от това да бъдете майка, които ви носят най-много щастие и да си обещаете да ги правите повече. Ако обичате да четете приказки на детето си, намирайте време всеки ден да го правите. Ако обичате да лежите и да гледате филми, спрете да се чувствате виновни, че го правите.

Втората част на обещанието включва това да премахнете нещата, които мразите в майчинството. Разбира се, не можете да изключите смяната на памперси или среднощния плач, но има неща, които можете да контролирате. Ако ви е писнало да си играете с кукли или камиони по няколко часа на ден, не го правете. Ако ви е омръзнало да тичате по цял ден, за да заведете децата на балет, плуване, английски, пеене и още хиляди занимания, просто не ги водете. Ако се чувствате прекалено натоварени, отделяйте повече време за себе си.

Трябва да осъзнаете, че вашето удовлетворение е също толкова важно, колкото това на децата. Вашето щастие се отразява на тях точно толкова, колкото техните чувства се отразяват на тях.

През тази година осъзнайте истината, която се крие под повърхността на майчинството. Вашето щастие има значение. Трябва да го направите приоритет. Ще бъде полезно за всички, включително за децата.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay