Основателни причини да отидете с бебе на море

Вашето детенце ще ви е наистина благодарно, ако го вземете на море! Разберете защо...

Основателни причини да отидете с бебе на море

Сигурни сме, че голяма част от вас са наясно колко тревожни мисли минават през главата на една майка, която за първи път ще тръгва на дълъг път с бебчето си. Е, не е задължително да е дълъг, но все пак е път. Още повече, когато става дума за почивка на море. Много млади родители кардинално се отказват от традиционната лятна отпуска заради невръстния си наследник, но смеем да твърдим, че това е напълно неоснователно.

Да, със сигурност ще се наложи да направите поне няколко списъка с необходими вещи, дрешки, лекарства и козметика, но ви гарантираме, че да отидете на море с малко детенце съвсем не е толкова страшно.

Ще се опитаме да ви убедим в това, като ви запознаем с причините, заради които си струва да осъществите първата си семейна почивка още това лято!

1. Бебетата обичат да изследват нови и различни текстури
Всички родители дават луди пари, за да се сдобият с различни играчки, книжки и вещи, които спомагат развитието на двигателни и сетивни умения у бебето.

Сега само си представете какво изобилие от различни текстури и усещания има на морския бряг: сух пясък, мокър пясък, вода, вятър, водорасли и т.н. Това несъмнено е много по-добрият и естествен начин вашето съкровище да се осведоми как функционира светът. В крайна сметка, всички малчугани са едни очарователни учени!

Основателни причини да отидете с бебе на море

2. Морето успокоява вашето бебе
Открай време много млади семейства разчитат на устройствата, възпроизвеждащи морски шум, за да приспиват своите дечица. Но кой се нуждае от такава машина, когато може да да се сдобие с успокояващите звуци в естествена среда? Според различни изследвания, морските вълни създават комфортното усещане на мъниците, че са в утробата на мама.

Основателни причини да отидете с бебе на море

3. Солената вода и влажният въздух са адски полезни!
Всички знаем, че запушен нос се лекува най-добре със солена вода. Освен завидно количество сол, морето съдържа и магнезий, който помага срещу различни кожни възпаления и екземи. Естествената влажност на въздуха пък хидратира идеално нослето на вашето слънчице.

4. Витамин D = здраво бебче
Пряката слънчева светлина е от изключително значение за най-малкия член на вашето семейство. Разбира се, за да се снабди детенцето с необходимото количество витамин D, 15 минути, прекарани на слънце, са напълно достатъчни. През останалото време е препоръчително то да е на сянка, което не замества и задължителния слънцезащитен крем.

Основателни причини да отидете с бебе на море

Ако този материал ви е бил интересен и искате да четете още подобни, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

25 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 31.05.2014|16:36
Така е,и аз съм на това мнение.
2
Не е посочен 31.05.2014|16:35
Бих заведа детето си,но не и бебе на няколко месеца.
1
Не е посочен 31.05.2014|16:23
Много е полезно за едно малко детенце да ходи н аморе. Влагата, водата самият климат са много благоприятсващи. Казвам го от личен опит
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay