5 уникални джаджи за страхотно селфи

Тези изобретения просто нямат аналог!

5 уникални джаджи за страхотно селфи

Селфи манията вече не е нещо ново, за което да говорим с изненада. Снимките с и без ясна цел дотолкова завладяха света, че те, за хубаво или лошо, вече са част от ежедневието ни.

В Jenite.bg сме ви показвали какви ли не галерии, свързани със смешни или пък изключително добри селфита. Представихме ви дори ултимативни доказателства за абсурдността на селфитата.

Днес обаче няма да се занимаваме със снимки, а ще ви запознаем с петте най-интересни джаджи, проектирани за улесняване процеса на самоснимане.

Селфи шапка

5 уникални джаджи за страхотно селфи

На модната седмица в Лондон през 2014 година бе представено изобретение, което определено се различава от останалите дизайнерски решения - блестяща розова шапка с вграден в нея таблет. Към него също така има и калъф, който е със същата форма.

Калъфчето е пуснато в продажба в ограничени количества, но шапката е представена само и единствено на събитието.

Белфи стик

5 уникални джаджи за страхотно селфи

Вероятно ще се зачудите дали не сме допуснали печатна грешка при изписването на думата "селфи”. Не...

"Белфи" означава селфи, в което снимате не лицето, а дупето си. Естествено, няма как да си направите такова с обикновен телефон или фотоапарат, освен ако не се снимате в огледало, или пък притежавате завидна гъвкавост.

Затова креативни дизайнери създават стик за белфи (Belfie Stick), който позволява да снимате всяка част от тялото си точно за две секунди. Стикът е достатъчно дълъг и в началото му има копче за снимане, така че дори не се налага да активирате таймер, за да се сдобиете с така желаната снимка.

Селфи четка

5 уникални джаджи за страхотно селфи

Това всъщност е калъф за айфон с малко огледало отпред и четка за коса от другата страна. Струва само 20$ и е точното попадение за дамите, които обръщат особено голямо внимание на външния си вид, и държат изключително на него.

Селфи огледало

5 уникални джаджи за страхотно селфи

Нали знаете как ние дамите често се оплакваме от това, че на снимка никога не излизаме толкова добре, колкото изглеждаме в огледалото? Е, това вече няма как да бъде солиден аргумент…

И всичко това - заради неотдавна създаденото селфи огледало! То представлява малка кутия, която е вградена в стената и е снабдена с оборудване и огледало, прикрепено за отварящата се вратичка.

Когато човек се погледне в отразяващата повърхност, той има чувството, че се гледа в огледало, но отваряйки вратичката, вижда всички технологии, които задвижват устройството за снимане.

А за да бъдат снимани, всичко, което трябва да направят хората, е да се огледат. За по-добър ориентир на земята е маркирано точното място, на което трябва да застанат. Гледайки в огледалото, те активират софтуера, който разпознава лицето, и се свързва с уебкамерата.

Селфи поставка

5 уникални джаджи за страхотно селфи

Вече има и поставка, в която можете да поставите своя айфон, смартфон или обикновен телефон, за да снимате себе си, когато не можете да държите телефона или искате да снимате от по-далечно разстояние.

Поставката се закрепя за всичко метално. Състои се от подвижна тръба, която позволява да изберете перфектния ъгъл на снимане. Така можете да снимате себе си или да направите панорамна снимка на заобикалящия ви свят по най-лесния начин. 

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay