Джоди Фостър на 60- поредната знаменитост, която остарява елегантно

След като навърши 60 години, актрисата и режисьор Джоди Фостър започва да приема идеята за стареене с грация. Започнала кариерата си едва на 3 години, славата не ѝ е чужда, но начинът ѝ на живот и философията ѝ винаги са били толкова далеч от блясъка на Холивуд.

С всяко свое изпълнение и публична изява, Джоди дава перфектен пример за това какво означава да бъдеш уверен, верен на себе си и да се чувстваш комфортно в собствената си кожа с напредването на възрастта.

Начинът ѝ на живот е съвсем обикновен

Въпреки че е започнала да играе на много крехка възраст и след това се е превърнала в една от най-добрите актриси на своята епоха, Фостър никога не е позволявала славата да я променя. Тя признава, че е взела решение да живее по един и същи начин, без значение дали има възходи или падения в кариерата си. 

Двукратният носител на Оскар добавя: "Не вярвам, че парите трябва да имат нещо общо със същността на човек." Тя обяснява, че си е обещала винаги да прави нормалните ежедневни неща като шофиране или пране, независимо колко известна е станала.

Пластичните операции не са за нея

Изборът на козметични интервенции за подобряване на външния ѝ вид е нещо, което Фостър казва, че никога няма да направи. Тя казва: "Това не е моето нещо." и добавя: "Въпреки това нямам нищо против хората, които го правят."

Всъщност актрисата гордо признава своите "несъвършенства" и отказва да легне под ножа само за да следва днешните идеали за красота. Тя казва: "Предпочитам някой да каже "Леле, това момиче има лош нос", отколкото "Леле, това момиче има лоша операция на носа.", което перфектно отразява мнението ѝ за пластичните интервенции. 

Тя твърдо вярва, че "по-малкото е повече"

Гримьорът на Джоди разкрива, че актрисата винаги дава приоритет на простотата. Всъщност по време на всичките ѝ изяви на червения килим можем да видим, че Фостър е бляскава и елегантна, без да изглежда така, сякаш се старае прекалено много. Нейният гримьор обяснява: "С Джоди по-малкото е повече. Тя е от онези жени, които изглеждат по-добре с по-малко грим. Има изключително небрежен стил."

Остаряването не я плаши

Макар да си мислим, че остаряването е нещо, от което повечето актриси се страхуват, Фостър го прегръща с отворени обятия и дори го очаква с нетърпение. Звездата обяснява: "Много съм развълнувана да играя в 60-те и 70-те си години. Мисля, че ролите ще са много по-интересни!"

Отказва да прикрива бялата си коса

Подобно на други жени в Холивуд, Фостър парадира с бялата си коса и изглежда невероятно на червения килим с недокоснатите си сребристи кичури. Тя доказва на света, че бялата коса е красива и че приемането ѝ не означава, че една жена е станала по-малко желана или по-малко успешна.

Скорошните герои, които тя изигра на големия екран, също подкрепят идеята, че жените не е задължително да боядисват косите си. Например в нейния филм "Мавританецът" от 2021 г. стилният персонаж на Джоди с побеляла коса доказва, че бялата коса не е задължително да се свързва със старостта и с липсата на блясък.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay