Диетата, която не бива да правите за нищо на света!

Тя се казва "5 стъпки" и според много експерти е пагубна за организма

Диетата, която не бива да правите за нищо на света!

Като че ли измислянето на нови и разнообразни диети няма край! Понякога имаме чувтството, че нови режими на хранене с цел отслабване се появяват буквално всяка седмица. Ако не и по-често… Популярността им се стопява също толкова бързо, както при модните тенденции - мине ли сезонът, преминаваме на нов режим.

Днес ще си говорим за все още интересната и популярна сред жените диета "5 стъпки”. Тя е създадена от доктор Алуин Луис и обещава на привържениците си, че ще загубят 6 килограма само за седмица, стига да следват правилно указанията.

Същността на този режим на хранене се състои в това, че можете да приемате само по пет хапки от храната, приготвена за обяд и за вечеря. Следователно няма да успявате да изяждате цяло парче пица или порция ориз, освен ако те не са в изключително малък размер. Това прави десет хапки на ден!

Ключът се състои в това всички тези частици храна да не бъдат от един и същи вид. Най-добре е да бъдат миксирани - например две хапки от различен плод с две пилешко месо и една, която ще добави малка доза въглехидрати към "богатото” меню. Дори и да консумирате по-нездравословна храна, отслабването е гарантирано, но и в двата случая организмът ще бъде изтощен до крайност заради малкото количество храна, което получава.

Диетата, която не бива да правите за нищо на света!

Ще помислите, че вероятно е разрешено да хапвате обилно поне сутрин? Не, изглежда доктор Луис не вярва в максимата, че закуската е най-важното ядене за деня. Защото позволява сутрин да бъдат приемани единствено мултивинамини или в най-лошия случай - кафе без захар или сметана.

Що се отнася до останалите течности - те са силно препоръчителни, стига да не са газирани и подсладени течности със съдържание на захар. Задължително е да бъде приемано голямо количество вода, тъй като тя създава усещане за ситост.

Заключението на голяма част от експертите по здравословно хранене е, че тази диета противоречи напълно на човешката природа и ако бъде започната, трябва да бъде следвана за минимално кратък период от време.

Диетоложката Линдзи Ливингстън твърди, че подобни диети дават желания резултат (загуба на тегло), но са изключително нездравословни и винаги са придружени от така наречение "йо-йо ефект”. Според нея режимът на диетата "5 стъпки” изобщо не е балансиран и няма почти никаква хранителна стойност.

Затова, дами, не се доверявайте на всяка една диета, за която прочетете в интернет. Позволявайте си от време на време да се глезите и да се възнаграждавате за постигнатите ежедневни успехи с цели две порции от любимото ястие!

За още полезни статии на тема здраве и диети, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay