Диетите на звездите, които могат да доведат до сериозни проблеми

Диетите на звездите, които могат да доведат до сериозни проблеми

Когато звездите отслабват драстично, много хора масово започват да се опитват да следват примера им. Примерът с Адел, която отслабна с 45 килограма, е показателен в този случай. Това, което хората пропускат, е, че подобни "звездни" диети могат сериозно да навредят на здравето. Тук сме събрали няколко примера за диети на знаменитости, които носят повече вреда, отколкото полза.

Адел

Певицата свали огромните 45 килограма благодарение на диетата sirtfood. Този метод за отслабване е изобретен от двама британски диетолози, които му посвещават книга и специален уебсайт. Според тях част от продуктите съдържат сиртуини, които могат да събудят "гена за слабост" и да ви помогнат да отслабнете по-бързо. Той включва целина, елда, матча, черно кафе, червен лук, червено вино, соя, черен шоколад с 85% какао, ягоди и някои други продукти.

Тази диета продължава 25 дни и е разделена на 3 фази. Първите две се характеризират с ограничение на калориите. Основното тук е да ядете повече храна със сиртуини. Ефективността на този метод не е доказана от науката. Освен това, поради храните в тази диета, човек е по-вероятно да загуби не мазнини, а вода и мускулна маса. Следователно съществува риск от дехидратация. Освен това диетолозите смятат, че отслабването се дължи на ограниченията на калориите, а не на специална диета.

Моделите на Victoria's Secret

Всички модели на една от най-големите марки за бельо следват т.нар. Ангелска диета. Те започват сутринта с чаша ябълков оцет, след това ядат три пъти на ден основно зърнени храни, яйца и зеленчукови салати. Закуската се състои от ядки. Моделите се подлагат на диета две седмици преди ревюто и за един цял ден изобщо не пият вода. Всъщност това е просто нисковъглехидратна диета, при която килограмите се губят поради намаляване на броя на калориите. Ако ограничите водата, рискувате да се дехидратирате. А ябълковият оцет напълно съсипва емайла на зъбите, не помага за намаляване на теглото и може да повлияе на нивото на инсулина при диабетици.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay