Ето защо не е добра идея да започвате диета в понеделник

Научете

Ето защо не е добра идея да започвате диета в понеделник

Често си казваме "От утре започвам диета." И в повечето случаи това утре е понеделник. Понеделник е началото на новата седмица, надежда за нови възможности и ново проявление на аза. За съжаление, обаче, тези обещания се провалят и диетата остава за другата седмица. Ето защо не се получава. 

През почивните дни хората се отпускат и обичат да се глезят. Ето защо понякога прекаляват с храната и не си държат сметка дали са изяли повече мазно или сладко, отколкото трябва. Ето защо след това започват с мислите за диета. Трудно е, обаче, след 2 дни неконтролирано хранене, да се премине към здравословен начин на живот. Или най-малкото ще издържите до сряда, ще измъчите четвъртъка и и петъка, и в събта ще се предадете напълно. 

Още повече, ако през уикенда сте прекалили с коктейлите и излизанията, на организма му трябва време да се възстанови. А в такива случаи е нужна мазна храна! Ако се опитате да го мъчите със зеленчуци, няма да ви се получи.

Добре е да осъзнаете, че спазването на здравословен режим с цел регулиране на теглото и добиване на по-добра физическа форма, не може да бъде само 5 дни. Ето защо, ако не се чувствате готови в заветния понеделник да започнете така наречената диета, просто не го правете! Не е добра идея да започвате и да се отказвате. Трябва да сте постоянни, ако искате да постигнете трайни резултати.

А също така е добре в един момент да превърнете здравословното хранене като начин на живот, за да видите че така ще се чувствате много по-добре и никога няма да имате проблеми с теглото.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay