Може ли яденето на една и съща храна всеки ден да ни помогне да отслабнем?

Дали работи наистина?

Може ли яденето на една и съща храна всеки ден да ни помогне да отслабнем?

Седем дни в седмицата абсолютно една и съща храна за закуска, обяд и вечеря. Звучи ли ви познато? Колкото и странно и скучно да звучи, това е доста често срещана тактика за отслабване.

Много хора ядат една и съща храна, защото смятат, че тези храни са най-добрите или най-здравословните опции. И си мислят "В крайна сметка, щом тази храна е толкова полезна, защо да не я ям всеки ден?"

За други пък яденето на едни и същи ястия е просто по-лесно. Няма го дългия процес на измисляне на ястията, пазаруване всеки ден и т.н.

Звучи просто и лесно, а и щом се отслабва, защо и вие да не го направите?!

Недостатъците на този хранителен режим са много и освен теглото, може да загубите и здравето си. След като ядете дадена храна прекалено често, вашият мозък започва да я възприема все по-малко апетитна. За вас тази храна губи всичките си вкусови качества. Тозо процес се случва при всеки с различна скорост.

Резултатът: Придържането към това еднообразно меню става все по-трудно и организмът ви постоянно се нуждае от вкусна, вредна храна. В тези ситуации преяждането е много по-вероятно и рискът от затлъстяване е по-голям.

Хранейки се напълно еднообразно не давате на организма си всичките необходими хранителни вещества и се много по-предразположени към заболявания.

Разнообразното хранене е изключително важно както за здравето, така и за поддържането на нормални килограми. Ако се стремите да свалите някой килограм, яжте от всичко по малко.   ,

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay