Диетична ядлива чашка се превръща в хит на пазара

Диетична ядлива чашка се превръща в хит на пазара

На всички ни е втръснало да слушаме витиевати обяснения колко е важно да се грижим за планетата, на която живеем, как политиците не правят нужното, за да се грижат за еко-равновесието, защо трябва да мислим за бъдещите поколения. Всъщност, омръзнало ни е поради факта, че "зелените" говорители са обвързани в различни схеми и припечелват солидно. Когато обаче се появят хора, които дават нагледно решение и конкретен пример – то е повече от необходимо да им обърнем внимание. А когато стане ясно, че тези хора са българи, то интересът се покачва неимоверно.

Такъв е случаят с младежите, чиито бистър ум и сериозни познания са впрегнати в голямата цел – да  създадат реално решение на редица важни въпроси. На теми, които са дъвкани перманентно, но никой не е давал видим резултат. Става на въпрос за Младен Джалъзов, Васил Джалъзов, Петър Георгиев и Мария Алексиева. Те са в основата на важен продукт. Не обезателно напълно ново, но подобрен и изкарващ на преден план всичко най-добро.

Става дума за ядливите чашки – Vafe. Те са продукт от ново покление, а за удоволствие на дамите и хората с мисъл за фигурата си – са диетични.

Диетична ядлива чашка се превръща в хит на пазара

Vafe е изцяло биоразградимa и здравословна вафлена чаша. Тя е едно от решенията за борба с пластмасовите изделия. Това е проект с мисия за опазване на околната среда. Като продукт представлява биоразградима чаша за различни напитки, главно кафе и се произвежда изцяло от зърнени храни - без ГМО, без изкуствени подсладители и без консерванти. Именно тези нейни характеристика я различават от нейни подобия и я поставят на пиедестал спрямо тях.

Това е един от продуктите, които ще "разбият" кръговрата на пластмасата, с който се бори света. Може да звучи малко утопично сега, но е напълно реалистично предвид активните промени, които множество големи икономики налагат в борбата с пластмасата.

Идейният носител и двигател на осъществяването на Vafe е пловдивчанинът Младен Джалъзов. Той е на 33 години и отдавна работи за реализирането на този продукт. След редица перипети – успява.

Към настоящия момента Vafe се разпространява в заведения на територията на Пловдив, София, Варна и Бургас. Изгражда се национална дистрибуторска мрежа, за да бъде по-достъпен до хората. Намеренията на Младен, Васил, Петър и Мария обаче се простират далеч извън пределите на страната.

Диетична ядлива чашка се превръща в хит на пазара

Световните тенденциите на пазара при употребата на кафе в чаши за еднократна употреба все повече се увеличават с всяка изминала година и това налага големите корпорации да търсят различни алтернативи за борба със замърсяването на околната среда. Наличието на разработки на други биоразградими продукти говори, че светът се развива в тази насока. Това е един бавен процес, но най-важното е, че първите крачки вече са направени. Факт е, че има ядливи чаши на пазара, но към момента повечето продукти са с глазура от шоколад или захар, за да защитят чашата от протичане или са все още на ниво концепция.

При Vafe се използват суровини, които на практика са неизчерпаеми в световен мащаб, и които съдържат в себе си множество вещества, полезни за човешкото тяло. В същото време, в процеса на производство на единица продукт няма прекомерно използване на ел. енергия. Vafe вади на пазара продукт, който е предназначен за масова употреба и е на достъпна цена. Целта е всеки един човек да може да си го позволява ежедневно.

Технологията на чашката позволява напитката, сервирана в нея, да бъде изпита за над 60 минути, а средното време за консумация на кафе е 10-15 мин. Всеки, който иска да опита Vafe, може да следи Фейсбук страницата му за близки до него локации или да поръча директно на производителя.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay