12 прости съвета как да направите банята ви да изглежда като луксозен хотел

12 прости съвета как да направите банята ви да изглежда като луксозен хотел

Помислете само за това: хубава гледка през прозореца, редовно почистване, изискан интериорен дизайн, голяма баня и винаги чисти кърпи. Ако хотелът е хубав, престоят в него може да бъде вълшебен. Но тъй като не живеем в хотели, ще ви дадем няколко прости съвета как да направите банята си приветлива и уютна. 

1. Използвайте бели кърпи

В повечето хубави хотели няма да видите цветни чаршафи, различно изглеждащи кърпи, вани или чехли. И това е така, защото белият цвят е много по-практичен. Кърпите могат да се перат при високи температури и да не избледняват, така че изглеждат наистина свежи и чисти.

Ако не харесвате бялото, поне заменете ярките си кърпи с леки едноцветни кърпи. За да знаете коя кърпа на кого принадлежи, можете да бродирате първата буква от името на собственика върху нея.

12 прости съвета как да направите банята ви да изглежда като луксозен хотел

2. Добър душ

Не е нужно да покривате стените със скъпи плочки или да сменяте всичко в банята. Пространството ще изглежда съвсем различно, ако използвате правилния душ. Красивият душ внася много стил в банята. Освен това много производители използват водоефективни модели, които ще ви спестят малко пари.

3. Качествена постелка за баня

Евтините, стари постелки могат да съсипят дори и най-хубавите бани. По-добре е да си купите нова постелка и да помислите как ще се връзва тя с цялостния дизайн. По-добрите постелки изискват повече грижи, но изглеждат наистина невероятно, така че определено си заслужават.

12 прости съвета как да направите банята ви да изглежда като луксозен хотел

4. Функционално огледало

Голямото огледало прави пространството ви да изглежда по-голямо, отколкото е, подчертава дизайна на стаята и изглежда великолепно, за разлика от по-малките. Освен това е по-лесно да се видите в голямо огледало. Ако нямате място за голямо огледало, можете да имате регулируемо такова. 

5. Добра декорация на прозореца, ако има такъв

За съжаление не всяка баня има изглед към морето или планината. И когато гледката не е много красива, трябва да направите нещо, за да я направите по-добра. Можете да използвате фолио за прозорци, интересни завеси или саксии с цветя. Например, бамбукът изглежда доста оригинален и се справя с висока влажност с лекота.

6. Поддържане на ред около мивката 

Всички имаме много неща, които използваме ежедневно и трябва да бъдат някъде около мивката, но ако ги подредите добре, може да изглежда стилно, а не разхвърляно. 

7. Правилната светлина

За удобство на посетителите хотелите често използват освен основните и допълнителни светлини. Зоната близо до огледалото често се подчертава с допълнителна светлина. Но това не е направено със стандартни кръгли светлини или рамка - те са подредени по по-интересен начин.

Най-простият вариант са плоските лампи на стената отляво и отдясно на огледалото.

Цветовата температура на светлините също е изключително важна. Колкото по-висока е температурата, толкова по-студена е светлината и толкова повече банята ще започне да изглежда като болнично отделение. Експертите препоръчват използването на лампи с цветна температура под 3000 К.

12 прости съвета как да направите банята ви да изглежда като луксозен хотел

8. Внимание към детайлите

Дори и най-простата стая може да изглежда свежа и привлекателна, ако добавите някои ярки и интересни детайли. Можете да си купите някакъв страхотно изглеждащ сапун или плетена кошница за кърпите, да налеете шампоаните си в хубави на вид бутилки и да използвате красива подложка вместо обикновена чаша за четките за зъби.

9. Лек минимализъм

Собствениците на хотели се опитват да не претоварват дизайна с много детайли и претенциозни декорации: всичко трябва да е красиво и удобно. Баните често са декорирани в един цвят - изглежда прекрасно, но просто.

Можете да изберете бели мебели, но малките детайли в пространството могат да бъдат в различни цветове. Ако имате малка баня и лошо осветление, това е идеалното решение за вас. Белият цвят прави пространството по-голямо и по-светло.

12 прости съвета как да направите банята ви да изглежда като луксозен хотел

10. Естествени материали и цветове

Най-големите хотели предпочитат естествени цветове и елементи. Наистина ярки цветове и смешно изглеждащи текстури се виждат само в някои арт хотели и те наистина са неподходящи за обикновен апартамент.

Можете да запазите дизайна доста неутрален, но не много консервативен, като смесите минимализъм и бохо. В много бани плотовете за мивка от естествено дърво или камък изглеждат страхотно. А нещата от ратан са чудесни за декоративни елементи.

11. Интериорен акцент

Ако минимализмът и белият цвят ви се струват твърде скучни, можете да експериментирате с декорации. Например, боядисайте не само стените, но и тавана. Но подът трябва да остане неутрален или ще бъде твърде много. Друг популярен трик е вана, която има подобни елементи по цвят или текстура на плочките по стените и други неща.

12 прости съвета как да направите банята ви да изглежда като луксозен хотел

12. Максимална практичност

Баните в хотелите не само трябва да бъдат добре изглеждащи, но и практични. Баните са проектирани да се почистват лесно и бързо, преди да пристигнат новите посетители. Такъв подход ще улесни живота и у дома, така че може би трябва да използвате някои от тези трикове в банята си.

За да украсите стените, по-добре е да използвате плочки с равномерни ръбове и малки пролуки между тях. За да бъде още по-удобно, по-добре е да покриете повърхността с плочки от пода до тавана.

Висящите рафтове заемат много място и събират прах, така че може да ги замените с ниши в стените. 

Висящите тоалетни правят подовете по-лесни за миене.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay