Основни съдове и посуда, които да подберете за новата си кухня

Основни съдове и посуда, които да подберете за новата си кухня

Да се ​​преместите в първото си собствено жилище или в дома на мечтите си е вълнуващо, но нервите могат да се опънат до краен предел, след като осъзнаете колко много неща ви трябват. Една основна област, която често е виновникът за преразхода, е кухнята, тъй като е лесно да се увлечете във фантазии за всевъзможни модели тенджери и тигани или перфектно подредени прибори за хранене. Въпреки че е хубаво да си представите, че вашата кухня изглежда така, реалността е, че повечето от нас нямат кухненско пространство или бюджет за всичко изброено по-горе. Можете да изградите колекцията си с течение на времето, но поддържането на нещата семпли и практични, когато се местите, ще ви спести стрес и пари.

Все пак няма нищо лошо да се поглезите с няколко хубави неща от време на време. Придържайте се към основната посуда за готвене през първите няколко месеца от живота на новото ви място и когато изпитате нужда за още нещо, винаги можете да го закупите и добавите към колекцията си. Въпреки това, ако нямате представа откъде да започнете, ние сме събрали основните неща, от които определено имате нужда в кухнята.

Придържайте се към основна посуда

Независимо дали сте опитен готвач или не, всяка кухня трябва да бъде заредена с шепа основни неща, за да започнете вашето готварско пътешествие. Със сигурност ще искате да инвестирате в няколко дъски за рязане и няколко ножа. Не е задължително тези ножове да са най-добрите на пазара, но важното е да са достатъчно остри. Ако сте вегетарианци и готвите за месоядни или просто искате да държите месото си отделно от другите съставки, ще са ви необходими отделни дъски за рязане - за месо заложете на пластмасова.

Основни съдове и посуда, които да подберете за новата си кухня

След това идва ред на съдовете за готвене. На пазара има много тенджери и тигани, но най-добре е да се придържате към тиган и среден по размерсъд. Опитайте се да намерите голяма тенджера с капак за любимите домашни манджички. Добре е да имате и поне една по-малка касерола, в която например да сварите яйца или да приготвите гарнитура към основното ястие.

Друга категория, за която може би не се сещате, са приборите за приготвяне на сладкиши и други тестени изделия — тези приспособления ще ви помогнат дори и да не сте звезден пекар. Опростете нещата с дървена лъжица и бъркалка. Разбира се, след време можете да увеличите запасите си със специални тави и други специализирани пособия, но засега горното ще е достатъчно.

Основни съдове и посуда, които да подберете за новата си кухня

Други дребни предмети, които задължително ще ви потрябват, са отварачка за консерви, ренде и цедка. Тези три предмета ще направят живота ви много по-лесен, когато готвите по-сложни ястия. И накрая, въпреки че не са непременно съдове за готвене, ще ви трябват чинии, купи, няколко чаши и прибори за хранене. Ще ви трябват поне две по-голями чинии и купи за ротационни цели — повече, ако планирате да организирате вечери — и готово! Имате всичко необходимо, за да започнете да готвите в новата си кухня.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay