Ползите от това да живеете в малък апартамент

Има и положителна страна на малкото жилище

Ползите от това да живеете в малък апартамент

Когато става въпрос за жилище, винаги по-голямо е по-добре. Въпреки че повечето хора смятат малкото жилище за недостатък, всъщност има много ползи от малкото пространство за живот и много предимства пред голямата къща. Освен малките разходи, които изисква малкото жилище, има много трикове за декорация, които могат да превърнат малкия апартамент в много стилно и практично жилище.

Трябва внимателно да подбирате мебелите си

Някои хора мислят това за негативно, но когато трябва внимателно да подбирате мебелите, вие избирате точно тези, които харесвате и усъвършенствате вида на дома си. Например, ако имате място само за един стол, ще изчакате, докато намерите точно този, който ви харесва. Ако имате повече място ще купите първия срещнат, с мисълта, че имате място и ще купите и този, който наистина харесвате по-късно, но това не се случва. Същото важи за всички мебели, декорации, картини и т.н.

По-малко чистене и поддържане

Едно от най-големите предимства на малкото жилище е, че имаме по-малко пространство за чистене. Почистването на малък апартамент изисква много по-малко време, препарати и усилия.

Лесно е да променяте стила

Ако имате по-малък дом означава, че имате и по-малко неща, които можете лесно да смените, когато се появят нови, по-модерни или когато решите просто да смените стила на жилището.

Можете да бъдете креативни

Когато живеете в малко жилище, трябва да оптимизирате пространството. Можете да слагате различни рафтове и шкафове на различни места и ако сте достатъчно креативни, резултатът може да е страхотен.

Няма празно пространство

Ако живеете в голяма къща, вероятно имате поне една или две стаи, които са неизползваеми. Едно от най-хубавите неща на малкото жилище е, че няма как да имате неизползваемо място. Всеки ъгъл и всеки свободен сантиметър се ползва за нещо.

Реалисти сте относно нуждите си

В малкото жилище имате ограничено място за вещите си, затова си давате сметка кои от тях наистина са ви нужни и кои просто събират прах. Ако имате много място на разположение, събирате всякакви боклуци, които не са ви нужни.

По-лесно е да дефинирате стила на апартамента

Много по-лесно ще бъде да направите цялото жилище в един стил. При по-големите къщи това е малко сложно, тъй като стаите са разделени от големи коридори и винаги има поне една стая, която не е в същия стил.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!    

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay