Доказано: Блондинките са по-умни от брюнетките!

Учени представиха проучване, което показва, че блондинките имат потенциал да бъдат гении

Доказано: Блондинките са по-умни от брюнетките!

Едва ли има човек, който да не знае поне един виц за блондинки. Ако пък сте представителка на дамите с рус цвят в косите, не може да не сте били подигравани поне три пъти за тази си характеристика. Ежедневно попадаме на различни майтапи относно блондинките, без значение дали е по телевизията, или в интернет. Е, скъпи дами, вече можете да се защитите! Учени доказаха, че русите представителки на нежния пол са по-умни от останалите жени с различен цвят на косата. Този път картите не са в ръкава на брюнетките.

Учени от университета в Охайо, САЩ са изследвали статистики относно успеха на жените през последните 50 години и са стигнали до заключението, че блондинките имат по-високо IQ от жените с тъмни или червени коси. Сред тях дори има гении!

Всички психологически и социални изследвания през последните години показват, че стереотипите влияят много силно по отношение на назначаването на дами с рус цвят на косата и други подобни социални явления, пише ученият Джей Загорски в списание Economic Bulletin. "Нашето изследване убедително показва, че блондинките не бива да бъдат дискриминирани заради "ниското” си ниво на интелигентност”, се посочва в статията.

Доказано: Блондинките са по-умни от брюнетките!

Загорски стига до това заключение, след като анализира данните от нивата на IQ тестове, личния успех на изследваните дами, както и други социално-икономически параметри. Те са събрани през 1979 година в САЩ по време на изследване върху няколко хиляди млади американци и такива, които са родени в края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век.

Този тест, както обяснява ученият, е бил проведен "на тъмно”. Участниците не са знаели каква е целта на неговото изследване. Шест години по-късно, през 1985-та, учените по социални науки събират данни за цвета на косата и кожата на участниците. Това позволява на Загорски да определи обективно дали блондинките наистина са по-глупави, а брюнетките по-умни от средно интелигентната жена.

Доказано: Блондинките са по-умни от брюнетките!

Резултатите са доста неочаквани. Нивото на IQ при блондинките е от 103.2 точки. Брюнетките са със 102.7 точки, а червенокоските - 101.2.

Оказва се, че шансът една блондинка да е гений, е по-голям, отколкото този на дама с друг цвят на косата. Това успява да докаже, че русите жени не само не са по-глупави от останалите, а понякога ни изумяват с интелигентност. Не е сигурно на какво се дължи този факт, но е налице. Важното е, че учените доказаха, че и русокоските имат мозък в главите си. От тук нататък блондинките могат да се гордеят с този факт и да продължават да разбиват стереотпи, налагани с векове!

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay