Домашно пиле с къри

Домашно пиле с къри

Автентично бързо индийско ястие, обогатено с куп горещи азиатски подправки и ароматен кориандър. Време за подготовка: 16 минути. Време за приготвяне: 30 минути.

Необходими продукти:

1 голям лук

6 глави чесън, едро нарязани

50 гр. джинджифил, едро нарязан

4 с.л. зехтин

2 ч.л. кимион

1 ч.л. фенел

пръчка канела

1 ч.л. чили

1 ч.л. гарам масала

1 ч.л. куркума

1 ч.л. захар

400 г. домати на кубчета

800 гр. пилешко месо

250 мл. пилешки бульон

2 с.л. ситно нарязан кориандър

Начин на приготвяне:

Нарежете на едро главата лук, пасирайте я с 3 с.л. вода, докато стане гладка паста. Ако рендосате лука, няма да е нужно да добавяте вода.

Блендирайте също главите чесън, джинджифила и добавете 4 с.л. вода, за да се получи гладка смес. Може и да смелите чесъна с чеснова преса и да рендосате джинджифила.

Загрейте 4 с.л. зехтин в по-дълбок тиган на средна температура. Добавете кимиона, фенела, канелата, чилито. Разбъркайте всичко за 30 секунди, докато подправките не освободят аромата си. Добавете лучената паста. Гответе, докато водата не изври, и лукът не стане златист. Това ще отнеме около 7-8 минути.

Добавете чесновата и джинджифиловата паста. Гответе още 2 минути, разбърквайки постоянно. Добавете гарам масалата, куркумата и захарта и гответе за още 20 секунди, преди да добавите нарязаните домати.

Продължете да готвите на средна температура за 10 минути, докато течността от доматите не се редуцира. Нарежете пилешкото месо на малки парчета и ги добавете в тигана, когато водата от доматите изври.

Гответе за още 5 минути, за да може пилешкото да поеме от аромата и сока. После добавете пилешкия бульон. Гответе за още 8-10 минути, докато пилешкото не се сготви, а сосът сгъсти. Следете дали не е нужно да добавите още бульон. Сервирайте с нарязания кориандър, сварен ориз басмати и лъжица кисело мляко.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay