Популярни модни правила, които вече са остарели и не е нужно да спазваме

Популярни модни правила, които вече са остарели и не е нужно да спазваме

Поговорката "Правилата съществуват, за да се нарушават" - е изключително вярна за модата. Днес вече не е възможно да следваме правилата, които са ни внушили нашите майки и баби. Време е да преразгледаме тази остаряла концепция за стил - някои неща трябва да бъдат напълно забравени, а други да бъдат леко актуализирани.

Мит 1: Малките гърди трябва да бъдат скрити или визуално увеличени

Push-up сутиените с много подплънки вече не са актуални. Малките гърди вече са модерни. Ако в миналото жените с малки гърди са прибягвали до различни трикове и са увеличили изкуствено гърдите си, сега това вече не е необходимо. 

Мит 2: Необходимо е да носите колан с дънки или панталон

Много хора все още вярват, че е необходимо да носите колан, ако на панталона ви има дупки за колан. Тази идея обаче може просто да претовари външния ви вид. И ако панталонът пасва идеално на тялото ви и не пада, можете напълно да останете без колан. Ако носите обикновен тоалет като дънки, тениска и маратонки, този аксесоар ще бъде излишен. Но когато създавате по-официална визия с панталон и риза, коланът може да служи като допълнителен акцент, който ще направи визията ви по-елегантна.

Мит 3: Не можете да смесвате различни принтове

Човек, облечен в една и съща щампа от главата до петите, може да ви накара да ви се завие свят. Но ако използваме една и съща щампа в различен размер, например на точки или райета, външният вид ще стане много по-интересен. Колкото по-голям е контрастът, толкова по-модерен ще бъде вашият тоалет. Така че е време да експериментирате.

Мит 4: Не бива да съчетавате дънки с дънково яке

Комбинацията от дънкови якета с дънки беше наречена на шега "Канадски смокинг". Но днес цялостната визия с деним вече не се счита за признак на лош вкус - много знаменитости обичат да комбинират няколко елемента с деним в един външен вид. 

Мит 5: Трябва да криете бельото си

Нещата, които съчетават функциите на бельото и ежедневното облекло, придобиват огромна популярност. Например могат да се носят различни бодита вместо блуза или тениска. Същото се отнася и за бюстиетата, които вече са станали неразделна част от ежедневното облекло. Сега те приличат на комбинация от кроп топ и сутиен. 

Мит 6: Белите дрехи са само за лятото

Светлите цветове са практично решение за топъл летен ден. Но не забравяйте за тях през есенно-зимния сезон. Когато навън стане студено, много хора веднага преминават към тъмни нюанси, но не е нужно това да се случва. 

Мит 7: Не можете да носите шапки на закрито

Етикетът на шапките първоначално се появява като начин за показване на уважение и е задължителен. Бавно, но сигурно мъжете и жените нарушават тази традиция, като носят шапки, когато и където им се иска. Особено, ако шапката е важна част от външния вид. Разбира се, по-добре е да вземете предвид обстоятелствата - понякога трябва да свалите шапката си на обществено място, като например, ако тя блокира гледката и пречи на други хора, които гледат филм или пиеса.

Мит 8: Хоризонталните ивици ви карат да изглеждате по-едри

В това има доза истина, но всичко зависи от ширината на ивиците. Ако избирате дрехи с широки ивици, може да изглеждате по-едри. 

Мит 9: Червеното червило е само за вечер

Червеното червило е много ярко, затова много жени се страхуват от него и го използват само когато създават вечерните си визии. Но това е грешка. Дневният грим също може да изглежда страхотно с червено червило. Просто трябва да сте умерени с другия си грим, за да не прекалявате с акцентите на лицето си.

Мит 10: Светли обувки не могат да се носят с черни чорапогащи

Много елементи от вашия гардероб могат да се видят в нова светлина, ако измислите модерни комбинации. Контрастът на светлите обувки с черни чорапогащи изглежда много необичаен, но все пак елегантен. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay