Няма нужда от зарядно, телефонът се зарежда от масата

Зарядното за мобилния остава в миналото

Няма нужда от зарядно, телефонът се зарежда от масата

С идеята си за единно зарядно устройство за мобилните телефони, която успяха да прокарат в ЕС, Гергана и Соломон Паси показаха, че България е страна, в която се раждат идеи, променящи света.

 

Устройството с български патент, което започна да се въвежда от началото на тази година, ще спести около 13 милиона тона въглеродни емисии и около 16-17 милиона тона електронни отпадъци годишно.

 

Сега от гигантите "Panasonic" излизат с нова идея и се надяват зареждането на мобилните телефони в електрическата мрежа да остане в миналото.

 

Благодарение на новата им разработка - соларна маса за безжично зареждане - в бъдеще просто ще трябва да оставим телефона на масата и да изчакаме да се зареди, докато изпием чаша ароматно кафе.

 

Масата за безжично зареждане използва слънчева енергия и генерира възобновяемо електричество, научаваме от Hardwareinsight.

 

Идеята на създателите от "Panasonic" е с подобни маси да разполагат кафенета и ресторанти. Така клиентите ще могат лесно, достъпно и най-вече ЕКОЛОГИЧНО да зареждат мобилните си.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 25.05.2011|10:18
Колкото повече стават уредите за безжично зареждане, използващи слънчева енергия и генерира възобновяемо електричество, толкова повече ще опазим природата си. Това е огромно значение за всички, а тази идея направо ми все акъла, много е добра. Определено в тази насока ще се развива бъдещето ни.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay