5 необикновени причини да посетите Италия

Ако все още не сте били там, си заслужава да промените този факт!

5 необикновени причини да посетите Италия

Не че някой има нужда от причини да посети Италия - година след година Ботуша заема челни места в класациите с любимите дестинации на туристите от цял свят, а италианската кухня господства по всички крайчета на планетата.

Ето обаче и една малко по-различна гледна точка към любимата дестинация.

1. Италианците притежават симпатична лудост
Особено като стане въпрос за запазване на типично италианските им неща. Например, когато отварят първия ресторант на Макдоналдс в Рим в средата на 80-те години на миналия век, пред заведението се събират стотици протестиращи, а зевзек раздава безплатни спагети.

2. Италианците носят вина за сладоледа
Да, обявяваме ги за виновни в произвеждането на най-вкусния сладолед в света. Истината е обаче, че те не са го измислили, а само са направили маркетинг стратегията му за Европа. Истинското родно място на сладоледа е Китай, но Италия заслужава медал за популяризирането му.

3. Италианците изяждат 25 кг макарони годишно
И са толкова стройни! Човек не може да го повярва, докато не го види с очите си - как се сервират блюдо след блюдо, сладко след солено и пак сладко, и вино, и десерти, и диджестиви - и накрая изглеждат само като леко закусили. Причината се крие някъде във факта, че италианците държат на качествените продукти. Без компромиси.

4. Модата е навсякъде
И не говорим само за бутиците и разпродажбите. Дотолкова стилът е на почит тук, че униформите на италианските карабинери са модели на Валентино.

5. И вулканите също...
Италия е страната с най-мнго вулкани в Европа, а през последните сто години са изригвали три - Етна, Везувий и Стромболи. Така че ако си падате по малко по-екстремния туризъм, комбиниран с кафе на тераса с гледка към кратер, Ботуша е вашето място.

За още статии за пътешественици станете част от Jenite.bg във Facebook!

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay