Съжалявам, че не ценях мъжете,защото се появи един, който не цени мен...

. и тогава животът ми се срина

Съжалявам, че не ценях мъжете,защото се появи един, който не цени мен...

Помните ли жената с име за пред хората Ирен, но всъщност всяка една от нас. Днес ще Ви разкажа история от нейната бурна младост. Тогава тя не подбираше много мъжете и общо взето ги сменяше през месец-два. За мен това отношение към тях не беше сериозно, но какво да я правя – винаги е била луда глава.

Ирен никога не мислеше за последствията, не влагаше чувства в това, което прави с тях, приемаше ги като даденост, държеше се отвратително с тях, а те полудяваха по нея, само като минеше край тях. (Аз нямах такъв успех, винаги съм уважавала мъжете! Явно е била лоша стратегия!) И така, Ирен така да се каже беше много вървежна. Спомням си колко страдах веднъж за едно момче, за което давах всичко, а то така и не се влюби истински в мен. Беше ми много болно, че не вижда в мен това, което аз виждах в него.Тогава Ирен ми казваше:

- Хайде, стига с този Радо, нима е единственият на земята. Трябват ти забавления, алкохол, мъже.. други мъже! Довечера ще излизам с онова симпатично момче, с което се запознах преди два ни. Помниш ли, бях ти споменала? Ела с нас, ще бъде яко, ще отидем на кафе и след това на парти. Обещавам да ти доведа най-яките мъже!

Да, предложението й навярно би изкусило много жени, но мен някак си не успя. И останах да страдам в стаята, докато тя беше навън и се забавляваше.

По едно време си мислех, че винаги ще бъде така и винаги аз ще съм аутсайдерът и няма да ми върви с връзките, а Ирен ще се спуква да излиза с мъже.. Разбира се, че грешах. Никога нищо не е вечно, запомнете това.

Минаха се години, моят Радо (който всъщност никога не е бил мой) остана в миналото. Спомнях си, разбира се, за него, но Слава Богу без това да ме наранява или да ми носи неприятни емоции. В един момент аз срещнах страхотен младеж и нещата между нас потръгнаха. А какво правеше Ирен през това време ли? Ами... в него момент и Ирен се влюби. Да, за първи път в живота си Ирен усети как пеперуди пърхат в стомаха й и как й се подкосяват краката. За съжаление бе несподелено. Не можех да позная приятелката си.

Тогава аз бях тази, която я кани постоянно да излизаме, а тя ми отказваше под предтекст, че ще гледа филм и ще чете книга. В него период Ирен се промени много. Забрави за всички малотрайни връзки, за вечерите, поляти обилно с алкохол и за всякакви мъже. Вече я интересуваше един -единствен! В началото Ви казах, че нямаше мъж, който да й устои. Е, появи се и това срина живота й.

Един ден тя се осмели да проговори за това:

- Съжалявам толкова много за всичко – за начина, по който се държах с мъжете, че ги унижавах, обиждах, не им звънях, разбила съм сърцето на мнозина и не ми пукаше.. а сега разбиват моето. Вчера той ми каза да не искам нищо от него, че, ако искам, може да правим секс, но на любов да не се надявам. Представяш ли си, каза ми това в очите? Но какво се учудвам, аз го правех постоянно. Ето, че сега ми се връща – плачейки каза тя и продължи – Съжалявам, че не ценях мъжете, че се държах като мъж! Бях ужасна и сега ми се връща.

Аз започнах да я успокоявам, да я прегръщам и да й казвам и че не е права, но всъщност беше. И двете го знаехме. Никога не бива да си играеш с чувствата на другите, защото в живота може и много неща да не се случват навреме, но все пак се случват и винаги се въздава справедливост.

Затова, никога не се подигравайте с любовта на някого. Ако не го обичате, просто отминете!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay