Едно сладко проучване: Яденето на шоколад сутрин е добре за здравето и талията ни

Отслабвайте, ядейки шоколад

Едно сладко проучване: Яденето на шоколад сутрин е добре за здравето и талията ни

Най-голямото изкушение за нас, жените, си остават сладкишите. Но често се въздържаме от тях, защото все сме на диета и искаме перфектна фигура. Оказва се, обаче, че яденето на сладки неща може да бъде и полезно, но е важно кога ги ядем.

Учените от университета "Сиракуза" в Ню Йорк  наскоро проведоха няколко проучвания на души на възраст от 23 до 98 г.

Експериментът показва, че шоколадът  има пряк ефект върху нашите когнитивни функции и консумирането му редовно може значително да подобри паметта и развитието на абстрактното мислене.

Преди няколко години учени от университета в Тел Авив разкриха, че тя ядат всяка сутрин шоколад, тъй като това им помага в тяхната работа.

Другото откритие, на което всички дами ще се зарадват, е, че при диета шоколадът не трябва да се изключва от менюто ни, а обратното. Хапването на шоколад може да помогне на човек да загуби тегло, но трябва да  е сутрин. Когато се събудим от сън, мозъкът ни има нужда от енергия. Сутринта е най-благоприятното време за ядене на шоколадови изкушения, защото тогава той не се лепи по тялото ни, а се превръща в енергия.

Шоколад не трябва да се яде късно вечер. Стане ли след 21 ч., забравете за ядене на сладко.

Така че, скъпи дами, не се измъчвайте и похапвайте шоколад, това е добре за общото Ви състояние, но го правете в подходящото време от деня.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay