Ето какви са последиците всеки път, когато пропуснете някое от основните хранения

Не е безобидно, както ние си мислим

Ето какви са последиците всеки път, когато пропуснете някое от основните хранения

Мнозина си мислят, че да отслабнеш, означава да гладуваш. И без никакви угризения, пропускат поне по едно хранене, ако не и повече. Това отъждествяване на глада с влизане във форма, е много грешно. Освен че така няма да отслабнете никога, това е вредно за Вас и по други начини. Вижте защо е  нужно да се храним нормално.

Винаги, когато пропускате ядене..

Настроението Ви спада- Вие виждали ли сте щастлива жена на диета? Защото аз не съм! А замисляли ли сте се защо е така? Когато нашите енергийни запаси са рязко застрашени, организмът ни се чувства несигурен и се чуди защо не искаме да му даваме храна. Затова това предизвиква депресия, нервни изблици и дори депресия.

Се съсредоточавате много по-трудно - Намаляването на кръвната захар влияе не само на настроението ни, но и на способността да се концентрираме, дори и върху простички задачи. Понякога пропускаме някое ядене, защото сме много заети да свършим повече работа. Но на гладен стомах работа не се върши.

След това сте склонни да преяждате - Тялото си иска своето и следващият път, когато му подадете храна, то ще поиска, колкото се може повече, защото не знае кога ще яде пак.

Сте по-склонни към напълняване - Организмът ни е умен и си пази запасите, затова, ако му подавате малко храна, той ще си я пази и следователно няма да отслабнете.

Това ще се отрази неблагоприятно на цялостния Ви външен вид - Възможно е косата Ви да започне да става суха и безжизнена, кожата - мазна.

Ще получите нежелани проблеми със стомаха - Пропускането на хранения може да доведе до запек и стомашни болки.

Ако не искате горепосочените неща да Ви застигнат, хапвайте редовно!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay