Ето какво трябва да знаем за приготвянето на барбекюто, за да не качваме килограми

Вкусното може да е и полезно

Ето какво трябва да знаем за приготвянето на барбекюто, за да не качваме килограми

Летни вечери, прохлада, приятели, барбекю.. това е и Вашата мечта, нали? За дамите, които все пазят линия и не искат да наддават, ще издадем няколко тайни как да похапват барбекю, без да се притесняват за формите си. Възможно е! Вижте как!

Говеждото месо е много подходящо за барбекю. Най-добре е да използвате филето или месото по към опашкaтa на животното, защото там се съдържат по-малко мазнини и е по-чисто. Специалистите препоръчват да се пече на електрическа или газова печка, а не на огън. Безспорно е по-вкусно на огън, но пък крие опасност за здравето.

Рибата съдържа 4-5 пъти по-малко мазнини, отколкото месата, затова е също много подходяща за барбекю. Ако си го направите на морския бряг и е прясно уловена, ще е още по-добре. За да запазите всички предимства на рибата, не трябва да я прегаряте. Можете да изпробвате и маринованата риба. Тя също е хранителна и здравословна. 

Неядящите месо, разбира се, също могат да похапват барбекю. Може да си изпечете гъбки, различни зеленчуци, или да си направите зеленчуков шиш. 

Желаем Ви приятно и здравословно похапване на барбекю!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay