Жени - ръцете ви сърбят, дръжте ги в джобовете

Наръчник на вманиачения купувач

Жени - ръцете ви сърбят, дръжте ги в джобовете

Импулсивна покупка? Не знаем за вас, но ние сме имали хиляди такива, може би милиони. Доста пари на вятъра за какви ли не дрехи и джунджурии, от голяма част от които изобщо не се нуждаем.

 

И по-интересното е, че резултатът от подобни покупки не винаги е положителен. Обикновено води до скандал с половинката, гузна съвест, претрупан гардероб, който всеки ден ни напомня, че прекаляваме. За някои много пристрастени, може дори да значи неплатени сметки в края на месеца.

 

Ако имате желание, има начин да се излекувате. Достатъчно е да имплементирате стратегия, която ако веднъж овладеете, ще успеете да стоите далеч от опасни стоки.

 

Направете списък, преговорете го два пъти и се придържайте към него. Включете в него най-нужните ви неща и не го пренебрегвайте.

Спрете със зяпането на витрините

За хроничен импулсивен купувач, да тръгне невинно дори само да гледа витрините е равносилно на това алкохолик да отиде в бара, просто така. Никога не е толкова невинно, колкото ви се ще да бъде. Въпреки че покупката на шал едва ли ще срине живота ви, със сигурност ще се отрази зле на финансите и на дисциплината ви.

Всички знаем, че когато една жена каже: "отивам само да разгледам" , е ясно че ще се върне у дома с не една и две покупки.

Ходете ТАМ един път седмично. Не повече.

Ходенето до магазина всеки ден или през ден неминуемо води до импулсивни покупки. Всеки е преживявал видението "а да, точно от това имах нужда" с всяко влизане в магазина. Честите набези водят до затрупване с ненужни предмети и финансов колапс в края на месеца. Когато направите списъка и започнете да избягвате "просто зяпането", си изковете закон да посещавате магазина, всеки един от любимите си магазини, не повече от веднъж седмично. Разпространете новото правило у дома – на деца, съпруг, гадже, съквартирант, за да са наясно, че ако имат нужда от нещо, то ще го получат в точен ден и час. И без компромиси.

Пазарувайте в интернет

Залагам голяма сума пари, че пазаруването в интернет може да е опасно, но не толкова, колкото безпредметното шляене из някой мол или по търговска улица. Това, което прави за вас онлайн пазаруването е да ви показва препълнената количка и сумата накрая на "обикалянето" и пускането на различни предмети в кошницата.

Освен това е доста по-лесно да върнем виртуално един предмет или дреха, до които не сме се докоснали и вече обикнали. Най-доброто, което може да направите е да напълните кошницата с всичко, което си въобразявате, че искате и имате нужда, и накрая да я оставите така. Изпийте чаша вода, дайте си 5 минути и се върнете да преразгледате покупките. Със сигурност на второ четене ще се отървете от много "свръх багаж".

Избягвайте разпродажбите

Импулсивните купувачи са невероятно привлечени от разпродажбите. До степен, до която не се интересуват точно какво е намалено. Сякаш надписа "Разпродажба" е като магически повик на сирена. Бягайте от него, запушете си ушите. Това, кеото е на половин цена и е толкова, толкова изгодно, най-вероятно просто не ви трябва. Помислете пак.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay