Жените със синдром "Отчаяни съпруги"

Дамите на средна възраст са обсебени от идеята да изглеждат като актрисите от малкия екран

Жените със синдром "Отчаяни съпруги"

Преди седмици култовият сериал "Отчаяни съпруги" приключи. Въпреки всичко, образите на героините ще продължат да ни тормозят, тъй като учени са открили нов синдром, носещ името на телевизионната продукция.

Той засяга дами на средна възраст и се изразява с манията им да изглеждат като актрисите от малкия екран. Експерти, провели проучването, казват, че начинът, по който звездите се представят във филмите, подлага на напрежение "обикновените жени", които се стремят да приличат на тях.

Изследването е проведено в Университета на Западен Сидни и е обхванало жени между 35 и 55 години. Според специалисти, дамите на тази възраст са "изложени" на идеализирани медийни образи, което има неблагоприятен ефект върху самочувствието им.

Всъщност синдромът "Отчаяни съпруги" се изразява в нездравословни диети, предизвикващи хранителни разтройства. Жените на средна възраст възприемат посланието на актрисите, че да си слаб е много по-хубаво.

"Всяка представителка на нежния пол се стреми да бъде "супер жена" - да има успешна кариера, да има стабилно семейство и да изглежда перфектно. Звездите сякаш доказват, че да си слаб ти носи повече облаги - по-желана си сексуално, получаваш по-висока заплата, щастлива си. Това нещо обаче няма кой да го докаже", казва психологът Марика Тигерман.

"Медиите ни показват едни съвършени образи и сякаш всяка жена трябва да изглежда така. Само че, обикновените жени не осъзнават, че всяка актриса е подложена на часове гримиране и фризиране, за да има такъв външен вид", допълва още Тигерман.

Името на синдрома никак не е случайно, тъй като ако сте гледали сериала помните, че макар героините да живеят в предградие, те винаги са облечени по последна мода, винаги с грим и перфектни прически. По този начин се пресъздава един нереален образ на жените на средна възраст.

Преди година всички американски медии гръмнаха с новината, че дори Анджелина Джоли страда от въпросния синдром, като всячески се опитва да постигне по-голям успех от този на по-младите ѝ колежки и затова е започнала да слабее.

Въпреки всичко, специалистите се надяват, че натрупвайки по-голям житейски опит, жените ще осъзнаят как всичко това са само трикове на шоу бизнеса и нищо повече.

Затова, дами, харесвайте себе си каквито сте и помнете, че звездите в Холивуд не изглеждат по-различно от вас без целия си антураж от гримьори, фризьори и стилисти.

17 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 11.06.2012|10:39
Една жена винаги требва да се подържа и да се стреми изглежда перфектно!
7
Не е посочен 11.06.2012|10:36
Без целият този блясък, макиаж и маркови дрехи са си най-обикновени хора с благодатна (или не чак до там) професия. :)
6
Не е посочен 11.06.2012|09:15
това за Анджелина никак не ми се вярва
5
Не е посочен 10.06.2012|14:18
От друга гледна точка има много сцени в много епизоди, в които съпругите са облечени съвсем неглеже(без значение каква марка са им дрехите), дори без много грим и естествена коса... Да - все пак героините не играят бедни жени, но и не представят някаква прекалено висока класа и ВИП живот.
4
Не е посочен 10.06.2012|10:34
nas tva kvo ni interesuva!!!Gledai si go!:X Ne ni zanimavai!
3
Не е посочен 10.06.2012|10:31
tozi film be6e mn. hubav vseki go razbira po svoi na4in!!!
2
Не е посочен 09.06.2012|20:43
pornosgalena.tk ! novo
1
Не е посочен 09.06.2012|13:06
щото гледат глупости
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay