Житейските уроци, на които ни научи любимата Кари Брадшоу

Животът е най-добрият учител, но и сериалите не са за подценяване

Житейските уроци, на които ни научи любимата Кари Брадшоу

Сериалът "Сексът и градът" не се снима вече повече от 10 години, но хитовата телевизионна продукция продължава да живее в сърцата на зрителите. Едва ли скоро ще забравим иконичните образи на Кари, Шарлот, Саманта и Миранда. Тези жени разбиват табута през телевизионния екран и превърнаха сериала в истинска класика и съвременна Библия за дамите по света.

"Сексът и градът” показва на жените, че няма нищо лошо в това да са необвързани. Показа, че за секса трябва да се говори открито. И че съвременната жена е силна, независима и успешна. Това е сериал за истинското женско приятелство, който ни дари с едно от най-симпатичните и нетипични модни и любовни гурута - Кари Брадшоу!

Сега ви предлагаме да видите най-ценните уроци, които научихме от страхотната Кари!

Няма нищо страшно да си необвързан
Така започва и самото шоу - четири необвързани 30-годишни приятелки, които си обещават да спрат да откачат от мисълта, че са сами и престават да търсят Единствения. За сметка на това те започват да се наслаждат на всички останали радости в живота. Какво може да се обърка? Е, доста неща, но поне те ни показват, че трябва да сме готови да хванем бика за рогата и да управляваме собствения си живот.

Житейските уроци, на които ни научи любимата Кари Брадшоу

Любовта променя някои неща
В началото на връзката между Кари и Тузаря не се очакваше кой знае какво развитие. Той ѝ заявява, че не иска да се жени никога повече, а и самата Кари не е сигурна какво иска. Всички знаем как завърши историята в крайна сметка. Любовта доказа за пореден път, че е непредвидима и променя хората до неузнаваемост.

Не бива да подценяваме силата на женското приятелство
Сезоните се менят, мъжете идват и си отиват, но единствената константа в сериала остават четирите момичета, които са една до друга в добро и лошо. Кари признава, че нейните приятелки са истинските ѝ сродни души и изрича крилатата фраза: "Може би нашите най-добри приятелки са сродните ни души, а момчетата са просто хора, с които да се забавляваме.”

Не се опитвайте да заместите един човек с друг
Подобни опити не завършват никак добре и Кари ни го доказва няколко пъти. Тя се опитва да запълни празното място на Тузаря с други мъже, но в крайна сметка наранява и тях, и себе си. Изчакайте раната да заздравее и тогава започвайте нови отношения.

Бъдете себе си
Кари никога не изневерява на уникалния си стил и на това, което ѝ нашепва сърцето. Не се страхува да бъде емоционална, да сподели, да се облече така, както иска. Всеки човек е уникален и трябва да се стреми да го показва пред света.

Житейските уроци, на които ни научи любимата Кари Брадшоу

Съдбата си знае работата
Кари и Тузаря преминават през какво ли не, но в крайна сметка намират пътя един към друг. Всички хора, които преминават през живота на главната героиня, оставят следа и определен урок. Тя не спира да живее и да прави това, което иска, защото някои неща не са получават според нейния план. Най-важното е, че в крайна сметка всичко се нарежда точно както е било писано.

Добрите приятели не са близнаци
Кари, Шарлот, Саманта и Миранда не може да са по-различни, но въпреки различията, приятелството им работи перфектно. Те са много различни като хора и личности, но като приятели са истинска опора една за друга. Те невинаги разбират изборите на останалите, но винаги си пазят гърба и се подкрепят. Не бива да се опитваме да променяме приятелите си, а да сме до тях и да си помагаме взаимно.

Любовта е важна, но не е единствена
Кари е жена, която разбира, че може да предложи много на света и мисията ѝ не е просто да се омъжи за някого. Тя преследва мечтите си и писателската ѝ кариера е голяма част от живота ѝ. Сериалът проследява професионалното развитие на тези четири жени и трудностите, през които преминават, за да постигнат целите си. Трябва да се стремим към любовта, но по пътя не бива да забравяме, че има и други важни и ценни неща.

Приемайте своята сексуалност
Може би най-важният урок, който научихме от "Сексът и градът”, е, че сексуалността ни не е и не бива да бъде възприемана като тема табу. Трябва да я приемем, да говорим за нея и да не се страхуваме и срамуваме да бъдем такива, каквито искаме.

Житейските уроци, на които ни научи любимата Кари Брадшоу

Вярвайте на сърцето си
Помните перфектния Ейдън, който предложи брак на Кари, и всичко с него изглеждаше толкова чудесно. Е, Кари не изпита абсолютно щастие, защото дълбоко в себе си усещаше, че той не е Единственият. Тя се довери на този инстинкт и спечели. Доверявайте се на инстинките си по-често, защото те не лъжат, а се опитват да ни насочат и да ни предпазят от грешки.

Перфектният мъж невинаги е перфектен за вас
Отново стигаме до казуса с Ейдън, който наистина е перфектен, мил, чаровен и добър, но просто не е перфектният тип за Кари. Всички могат да казват, че човекът до вас е идеален, може и вие да го мислите, но ако това не ви прави щастливи, то няма нужда да се измъчвате заради една фикс идея.

Остаряването не е лошо нещо
С годините тези дами ни доказаха, че е важно да обичаме телата си и да се приемаме с всички наши позитивни и негативни качества. Това са неща, които не научаваме, когато сме на 20, а за тях ни трябва малко повече време. С натрупването на годините трупаме и мъдрост и знаем много по-добре какво искаме.

Нищо в живота не е перфектно!
Най-важният урок на Кари е, че нещата винаги ще бъдат малко объркани и не на място. Щастливият край ще дойде, но това не означава, че всичко ще бъде идеално. Най-важното е, че все пак краят е щастлив. Винаги ще има за какво да се борим и какво да обърква плановете ни, но животът просто е такъв!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay