Няколко секс мита - развенчани

Легенди за страстта

Няколко секс мита - развенчани

Едва ли това ще е първият списък с развенчани секс митове, който виждате, но в крайна сметка всеки има различна гледна точка и на нас би ни било интересно да чуем всяка една от тях. Може пък някъде из много изказани думи и предположения да се роди истината.

 

Ето ги и нашите митове и теориите, с които ги разбихме на пух и прах: 

 

Колкото по-голям, толкова по-добре

В общество, което измерва успеха в размери – голяма къща, голяма кола - хората започват да се страхуват, ако някои части от тялото им са несъразмерни с обикалящия ги свят. Не се страхувайте. Големината на някоя част от тялото не е обвързана с неговите функции. Женски гърди от всякакъв размер могат да имат кърма, всеки размер пенис може да има пикочни функции и да доставя удоволствие.

 

Множество оргазми в синхрон са добра секс предпоставка и цел

В противовес на повечето холивудски секс сцени, някои секс терапевти твърдят, че оргазмът не е награда за постижения. Комикът Реджи Мартин има добра дума за синхронните оргазми. Съвпадения. Сексът приключва, когато и двамата души са задоволени от него, което не значи задължително да са получили оргазъм... поне при жените е така. 

 

Спонтанният секс е върха

Понякога. Понякога това вярване се използва за прикриване на бягството от отговорно планиране на секс. В някои случаи планирането може да е единственият начин да се стигне до секс, особено с динамичния живот, който всички водим. Чувството на очакване през целият ден може да доведе до страхотни преживявания, когато най-сетне настъпи моментът. 

 

Сексуалните очаквания се базират на реалността

Никой никога не ни е казвал, че всъщност само 1% от населението наистина изглеждат като модели, или че сексът може да е неловък, объркан и странен. Очакванията, които не са в синхрон с реалността и разиграването на фантазии, може да бъдат разочароващи. На фантазиите не им пука за реалните части на тялото, хигиената на някои трудно достъпни места, истинската умора или контрацептивите. 

 

Секс = интимност

Сексът може да е много дълбоко емоционално преживяване, както може да бъде и чисто физически и механичен. Малко хора биха гледали на секса с проститутка като на нещо интимно, например, но сексът може да бъде и само един компонент от сложна мрежа от значения, чувства и реакции, които дефинират интимната връзка. Любов и отдаденост – те са лепилото, което държат една връзка стабилна, не похотта. 

 

Не може да забременеете, ако това е първият ви път, или го правите прави или под душа... и т.н.

Трябва да си много умен, за да победиш много години подобрения в механизма на забременяване. Няма магически ден или просто магия, която да гарантира един ден или начин, в който не се забременява. Само методи предписани от доктор или такива, на които пише "контрацептив" ви гарантират около 70-75% сигурност.  

 

Сексът приключва за хора на възраст...?

Възрастта засяга желанието за секс, мисли и активност, но това не значи, че желанието си е отишло завинаги в дадена възраст. Напълно възможно е да имате задоволителен сексуален живот дори, когато остареете. Хора, които са обичали секса като по-млади, обичат секса и след това.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay