Задушени свински котлети

Задушени свински котлети

Вече е сезонът на свинското и днес ще ви предложим рецепта за задушени свински котлети.

Необходими продукти:

4 броя свински котлети

сол

черен пипер

1 ч. брашно

2 ч. л. чесън на прах

1/4 ч. л. чили на прах

1/4 ч. + 3 с. л. олио

2 глави лук, нарязан на ситно

2 с. л. масло

1 1/2 ч. пилешки бульон

1/4 ч. сметана

пресен магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

Подправете свинските пържоли със сол и черен пипер.

В плитка чиния сложете брашното, чесъна на прах и чилито. Разбъркайте.

Сложете пържолите в тази смес, обърнете ги, така че да имат брашно отвсякъде. Запазете 2 с. л. от това брашно.

В голям тиган загрейте 1/4 ч. олио. Сложете пържолите в тигана. Запържете ги за около 5-6 минути.

Извадете ги в чиния и избършете тигана.

Намалете топлината на котлона, изсипете останалото олио и добавете лука. Подправете с още сол и черен пипер и гответе, докато стане мек и леко карамелизиран, 15-20 минути. Добавете маслото и оставете да се разтопи, след което добавете запазеното брашно. Гответе около минута. Добавете пилешкия бульон и сметаната и оставете да къкри, докато сосът започне да се сгъстява, за около 5 минути.

Върнете месото в тигана и гответе, докато е напълно готово.

Поръсете с магданоз и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay