Вече е сезонът на свинското и днес ще ви предложим рецепта за задушени свински котлети.
Необходими продукти:
4 броя свински котлети
сол
черен пипер
1 ч. брашно
2 ч. л. чесън на прах
1/4 ч. л. чили на прах
1/4 ч. + 3 с. л. олио
2 глави лук, нарязан на ситно
2 с. л. масло
1 1/2 ч. пилешки бульон
1/4 ч. сметана
пресен магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
Подправете свинските пържоли със сол и черен пипер.
В плитка чиния сложете брашното, чесъна на прах и чилито. Разбъркайте.
Сложете пържолите в тази смес, обърнете ги, така че да имат брашно отвсякъде. Запазете 2 с. л. от това брашно.
В голям тиган загрейте 1/4 ч. олио. Сложете пържолите в тигана. Запържете ги за около 5-6 минути.
Извадете ги в чиния и избършете тигана.
Намалете топлината на котлона, изсипете останалото олио и добавете лука. Подправете с още сол и черен пипер и гответе, докато стане мек и леко карамелизиран, 15-20 минути. Добавете маслото и оставете да се разтопи, след което добавете запазеното брашно. Гответе около минута. Добавете пилешкия бульон и сметаната и оставете да къкри, докато сосът започне да се сгъстява, за около 5 минути.
Върнете месото в тигана и гответе, докато е напълно готово.
Поръсете с магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |