Започнете пролетното почистване от тялото си!

Пролетното почистване започва от организма

Започнете пролетното почистване от тялото си!

Пролетното слънце се показва срамежливо и променя целия свят с лъчите си. Чувстваме се заредени с енергия, като постепенно се отърсваме от зимния стрес. Чудесен начин за това е да подскажем на организма си, че идва лято. Консумацията на свежи храни ще ни избави от пролетната умора и ще ни помогне да се пречистим от нездравословния хранителен режим, който сме следвали през студените месеци. Пригответе си тази салата, за да усетите свежестта на сезона или пък експериментирайте с различни свежи съставки. Може да добавите още морски дарове като прелюдия към лятото, както и други сезонни зеленчуци.

 

2 бр. маруля

5 стръка зелен лук

150 г риба тон или 150 г рулца от раци

2 бр. сварени яйца

150 г сварена царевица

10-15 бр. маслини

100 г синьо сирене

1 бр. лимон

сол

зехтин

крутони

 

Измийте старателно марулите и ги нарежете заедно с лука в голяма купа. Така се получава класическата зелена салата, но вие ще прибавите и още "екстри", за да добие витаминозната смес оригинален пролетен вкус.

 

Сложете в купата 100г царевица, рибата тон (по желание може да я замените с рулца от раци) и едното сварено яйце, настъргано на ситно.

 

Пригответе дресинг от сол, лимонов сок и зехтин и залейте с него салатата. Разбъркайте добре и изсипете останалото количество царевица, крутоните и второто настъргано яйце.

 

Украсете със синьо сирене и маслини и сервирайте с усмивка за свежо пролетно настроение.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay