Защо Брендън Фрейзър няма да присъства на наградите "Златен глобус"?

"Китът" на Дарън Аронофски дебютира само преди няколко седмици, но филмът нашумя още миналото лято, по време на премиерата му на филмовия фестивал във Венеция през 2022 г. Месеци наред главната роля на Брендън Фрейзър получава възторжени отзиви и бързо се превърна в един от водещите в тазгодишния сезон на наградите...но за съжаление той няма да присъства на церемонията "Златен глобус" следващата седмица.

По време на последното си интервю за корицата за GQ през ноември, актьорът разкри, че няма да присъства на церемонията по връчването на Златните глобуси този месец, ако бъде номиниран.

"Имам повече история с Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, отколкото уважавам Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Не, няма да участвам.", призна той. 

Признанието не бе шокиращо за тези, които са детайлно запознати с дългогодишната кариера на Брендън – както върховете, така и спадовете. 

"Това е заради историята, която имам с тях. И майка ми не е отгледала лицемер", добавя той.

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд (HFPA) е организацията с нестопанска цел, която раздава наградите "Златен глобус". Преди години по време на друго интервю за GQ, актьорът споделя, че Филип Бърк, който бе президент на HFPA по това време, го опипал, докато си тръгвали от обяд. Бърк отрича нападението да се е случвало . Според Брендън всичко това го е накарало да се почувства отвратен. 

"Чувствах се като малко дете. Имах чувството, че има топка в гърлото ми. Мислех, че ще се разплача", разкрива още актьорът. След инцидента Брендън продължава да говори с независим следовател, преди да разкрие публично какво му се е случило.

Малко след това последваща история бе публикувана от GQ. Там Брендън казва, че HFPA е приключила вътрешно разследване и е предложила той и Филип да направят съвместно изявление, омаловажаващо предполагаемото нападение с предложение да се приеме като шега, а не като сексуално посегателство. Брендън отказва да го подпише.

Филип остава член с право на глас на HFPA до април 2021 г., когато бива изключен заради споделяне на статия, описваща Black Lives Matter като "расистко движение на омраза" в имейл до други членове. Същата година Los Angeles Times също установява, че HFPA няма чернокожи членове с право на глас и "дълга и често скандална история, която включва нови обвинения в саморазправа и етични пропуски". През май 2021 г. NBC впоследствие се отказа от плановете си да излъчи церемонията през 2022 г. (След това през септември 2022 г. NBC и HFPA постигнаха едногодишна сделка за връщане на "Златен глобус" за 2023 г.)

През ноември 2022 г. HFPA разкри списък с реформи за промяна на структурата си, който включва включването на цветнокожи хора във вземането на решения в цялата организация, изискване членовете да преминат обучение за сексуален тормоз и добавяне на "21 нови и предимно разнообразни журналисти" към HFPA.

Но Брендън не вярва, че нещо ще се промени.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay