Защо веждите ви изтъняват и как да спрете този процес?

Защо веждите ви изтъняват и как да спрете този процес?

Ако някога ви се е случвало да оскубете веждите си прекалено много или да дръпнете няколко косъмчета по погрешка, знаете колко много време отнема веждите ви да се възстановят. Процесът е бавен и трябва търпеливо да изчакате косъмчетата да израстат. А за съжаление, понякога може изобщо и да не пораснат...

Важно е да отбележим, че козметичните инциденти не са единствената причини за изтъняване на веждите. Има и медицински причини, поради които веждите ви може да изтънеят. Ето кои са те:

1. Дерматологични проблеми като екзема или псориазис

Състоянията, които водят до дразнене или възпаление на кожата могат да предизвикат изтъняване на веждите, като някои от косъмчетата просто падат.

2. Остаряване

Всеки очаква появата на бръчки с напредването на възрастта, но знаете ли, че може и веждите ви да изтънеят? Това е така, защото фоликулите на веждите започват да произвеждат по-тънки косъмчета. Същото се случва и с косата.

3. Проблеми с щитовидната жлеза

Ако външната част на веждите ви започне да изчезва, тоест крайните косъмчета започнат да падат, може да имате някакъв проблем с щитовидната жлеза. Може да страдате от хипотиреоидизъм, състояние, при което щитовидната ви жлеза не произвежда достатъчно хормони. Кръвно изследване може да покаже дали имате проблем и какъв е той.

4. Прекалено скубане на веждите

Всеки косъм е свързан с малък кръвоносен съд, който го поддържа здрав и му помага да израсте отново. Ако този съд се разкъса, косъмът няма да порасне отново никога. Ако не искате това да се случи, трябва да скубете веждите си правилно. Тоест да дърпате косъма по посока на растежа и да го отскубвате от първия път.

Какво да правите, ако веждите ви са изтънели

Има няколко начина да опитате да насърчите растежа на веждите си.

Ако причината за изтъняване на веждите е възпаление, дерматологът ви може да ви предпише подходящи лекарства.

Ако причината е друга, можете да използвате някакъв продукт за попълване на веждите. Ако кожата ви е мазна, използвайте сенки за вежди, а ако кожата ви е суха, използвайте молив. Важно е да прецените добре какъв цвят трябва да изберете, според косата си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay