Защо жените си падат по серийни убийци?

Защо жените си падат по серийни убийци?

Не е тайна, че голяма част от жените си падат по лошите момчета. Може би ни вдъхват чувство за опасност, което от своя страна може да бъде доста възбуждащо. А мистериозното им излъчване само допълва още повече пейзажа.

Но напоследък наблюдаваме как светът полудява по доста опасни мъже като световно известни серийни убийци и вместо да се възмущават от деянията им, хората ги боготворят. За тях се правят предаваиня, пишат се материали и се създават филми и сериали, които описват подробни детайли от живота им, представяйки ги в една доста по "романтична" светлина.

Оказва се, че жените масово биват привлечени от тези образи и дори изпитват привличане към тях като същевременно едва ли би им се искало да се превърнат в част от жертвите им. Но на какво се дължи тази силна симпатия към жестоки мъже като Тед Бънди, Джефри Дамър и други?

Психологическа връзка между страха и секса

Психолози обясняват, че страхът и възбудата неврологично могат да се усещат много сходно. 62% от жените имат фантазии, които включват секс без тяхно съгласие, според проучване от 2009 г., проведено сред 355 жени. Тази склонност към сексуална пасивност сред жените, дори когато е намесена опасност, може би е свързана с културните очаквания и нуждата да се чувстват желани. Независимо дали си представяте, че Тед Бънди е обсебен от вас и ви преследва, идеята да бъдете желани дори до степен на насилие може да бъде безспорен афродизиак.

Защо жените си падат по серийни убийци?

Жените изпитват емпатия към всички, дори и към престъпниците

Жените са по-склонни да реагират със съчувствие, когато някой страда, за разлика от мъжете. Това се дължи на по-високите нива на окситоцин, известен още като хормона на любовта, в мозъка, което води до по-високи нива на емпатия. Особена черта на много true crime документални филми e, че те насърчават зрителя да се постави на мястото на злодея, показвайки интимни детайли от характера и трудния му живот.

Когато са в опасност, жените имат нужда от контрол

Тази любов към серийните убийци си има клинично определение: хибристофилия. Обикновено наричан "синдром на Бони и Клайд", увличането по лоши момчета се дължи на чувство за контрол и вълнение. За много от тези жени общуването с престъпници е начин да избягат от определението за скучен живот.

В крайна сметка, цялата тази симпатия към опасните мъже бива налагана десетилетия наред от страна на медиите и киното. екипите на големите филмови продукции много добре знаят как да си играят с психиката ни и да ни накарат да обичаме нещо, което в действителност може да бъде много опасно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay