Защо кучето ви влиза с вас в банята?

Защо кучето ви влиза с вас в банята?

Любовта на кучето няма граници! Дори ако това означава да ви последва в банята. Може да изглежда малко странно, когато вашият домашен любимец иска да ви придружава в банята, но всъщност това има по-дълбок смисъл. И когато разберете възможните причини за това, вероятно ще спрете да се тревожите толкова много за това и ще се наслаждавате на компанията на косматия си приятел. 

Ние обичаме да стигаме до дъното на привидно необясними неща и да търсим обяснения. Ето няколко възможни причини, поради които вашият домашен любимец не иска да ви оставя сами.

Защо кучето ви влиза с вас в банята?

Кучетата живеят на глутници

Кучетата живеят на глутници и може да започнат да се чувстват нещастни или уязвими, когато внезапно останат сами. Те се нуждаят от постоянно взаимодействие с другите и техният инстинкт е да правят неща със семейството, като да ядат, да играят и да спят заедно. Така че, когато имате нужда от малко време насаме, кучето ви не го разбира. Всъщност то мисли, че ви прави услуга, като ви прави компания.

Защо кучето ви влиза с вас в банята?

Защитава ви 

Вашето куче може да мисли, че няма да можете да се защитите, ако се наложи, и то иска да ви спаси. И когато кучетата чуят шумове зад затворена врата и не могат да видят какво се случва там, те се притесняват, че собственикът им може да е в опасност.

Кучето ви се страхува, че пропуска нещо

Кучетата смятат дома ви за своя територия. Така че, когато нещо се случва там, те просто са любопитни и искат да бъдат част от това, което се случва. Освен това животът на повечето кучета не е толкова вълнуващ и може да им е скучно, докато чакат да се върнете. Необичайната дейност буди интерес в тях.

Защо кучето ви влиза с вас в банята?

Кучето ви разчита на вас

Кучетата се нуждаят от нас. Когато едно куче е до своя собственик, слага си лапите на вас, обляга главата си на вас и т.н., то се чувства в безопасност. Кучето ви разчита на вас. То просто иска да бъде близо до вас, за да се чувства спокойно, обичано и в безопасност. Не се ядосвайте на своя домашен любимец, когато влиза с вас в банята, просто има нужда от внимание. 

Защо кучето ви влиза с вас в банята?

Кучето ви осъзнава кога сте тъжни

Вашето куче може да разбере дали сте тъжни или не се чувствате добре. Те са наистина интуитивни и могат да разпознават емоциите ви от езика на тялото и чрез обонянието си. Когато осъзнаят, че нещо не е наред с вас, кучетата обикновено се опитват да ви утешат възможно най-добре и да ви пазят.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay