Защо на мъжете им е трудно да слушат Jenite?

Защо на мъжете им е трудно да слушат Jenite?

Независимо дали става дума за гадже, брат, съпруг приятел - всички познаваме мъж, който е лош слушател. Дори бихме могли да кажем, че повечето мъже са лоши слушатели. И не, не е защото им е скучно. Всъщност има изследвания, които показват, че има няколко причини, поради които мъжете обикновено не ни слушат. Изглежда, че мъжките мозъци просто чуват женския глас по различен начин, така че може би не са чак толкова виновни. 

Попаднахме на някои интересни факти за мъжкия мозък и уменията им за слушане:

Женските гласове карат мозъците на мъжете да работят по-усилено

Едно проучване разкрива, че мъжете реагират по различен начин на женските гласове. Мъжете имат по-малка активност в някои части на мозъка си, когато други мъже говорят. Всъщност мозъците на мъжете трябва да работят по-усилено, за да разгадаят и разберат какво говорят жените. Това означава, че мъжете могат по-трудно да разберат значението и емоциите на това, което говорят жените.

Гласовете на жените са по-малко авторитетни

Установено е, че размерът на гласните струни и ларинкса на жената е важен, тъй като хората с по-висок тон се приемат по-малко сериозно. Всъщност изследването показва, че повече се доверяваме на хората с по-нисък глас и че ги предпочитаме за ръководни роли. Това е една от причините мъжете да не слушат толкова много жените, колкото мъжете. 

Гласовете на жените са по-сложни

Разликата между женския и мъжкия глас е от решаващо значение тук. Когато жените говорят, те използват много повече звуци от мъжете и са склонни да говорят по-мелодично. Заради тези два фактора мъжките мозъци трудно разбират това, което казват жените. 

Бонус: Мит е, че жените говорят повече

Според изследванията стереотипът, че жените говорят повече от мъжете, е мит. Всъщност изглежда, че мъжете и жените говорят приблизително еднакво и контекстът е също толкова важен. Изследването показа, че при някои обстоятелства мъжете говорят повече от жените, а при други жените повече от мъжете. Така че вероятно е време да забравим този стереотип. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay