Защо не можете да се справите с акнето

Защо не можете да се справите с акнето

Ако страдате от акне, или като възрастен, или като тийнейджър, може да сте опитвали всякакви продукти, за да изчистите кожата си. И ако четете това, шансовете са, че тези продукти не са ви помогнали.

Ето защо не можете да се справите с проблемната кожа:

Не разбирате проблема си. Не знаете какво причинява акнето ви, защо то се обостря при някои ситуация, защо има дни, в които кожата ви е по-спокойна. Акнето обикновено се появява около пубертета, когато мастните жлези, произвеждащи себум, започват да функционират. Когато се произвежда твърде много себум, той може да запуши порите и космените фоликули. Това привлича бактерии, което води до акне.

Не сте открили правилния продукт. Най-добрите продукти без рецепта за борба с акнето са салициловата киселина и бензоил пероксидът. Салициловата киселина действа като ексфолиант, прочиства порите и успокоява раздразнението. Бензоил пероксидът убива бактериите. Използвани в танде, тези две съставки могат да помогнат за изчистването на кожата за броени седмици.

Прекалявате с продуктите. Що се отнася до лечението на възпалението на кожата, може да мислите, че повече е по-добре. Може би смесвате множество продукти, които са ви препоръчвани. Прекалената употреба всъщност може да влоши кожата ви.

Не се придържате достатъчно дълго към режим. На възпалената кожа й отнема време, за да се успокои и възстанови. Дайте си поне 6 седмици до 2 месеца режим, преди да се откажете и да опитате нещо друго. И не забравяйте да приложите лечението върху цялата засегната област. Ако не приложите лечението на цялата област, бактериите могат да се развият другаде.

След като видите, че видът на кожата ви е по-добър, е важно да спазвате лечението за известно време и след това бавно да се откажете. Някои видове акне не могат да бъдат лекувани с продукти, които се продават без рецепта, най-ефективно. Ако акнето ви не се изчисти, обърнете се към дерматолог. Добрият лекар може да ви помогне да се справите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay