Защо не трябва да използваме телефоните си като будилник

Защо не трябва да използваме телефоните си като будилник

На днешно време телефоните са като продължение на ръцете ни. Използваме ги за толкова много неща, като кандидатстване за работа, търсене на информация или намиране на ново място за живеене, освен това за забавление и много други. Имаме чувството, че животът ще спре, ако по някаква причина нямаме телефон. А настройването на аларма е нещо, което почти всеки прави на телефона си, но се оказва, че това не е най-добрата идея. Ето защо е добре да замените смартфона си с истински будилник:

1. Може да навреди на съня ви

Това е така, защото наистина не можем да не превъртим страниците ни в социалните медии и да изпълним задачи на телефоните си, преди да заспим. Това обаче не само ще съкрати времето, през което спите, но синята светлина на телефона може да повлияе на качеството на вашия сън и да доведе до нарушения в съня.

2. Това може да наруши вашата рутина сутрин

Отново, след като вземем телефон в ръцете си, автоматично започваме да проверяваме имейли и съобщения. И това, разбира се, отнема много повече време, отколкото първоначално сте планирали. Времето, прекарано с телефона, прави сутринта по-напрегната, защото ни остава по-малко време за останалите задачи, които имаме сутрин. 

Защо не трябва да използваме телефоните си като будилник

3. Може да не чуете алармата

Тъй като алармата на телефона не е толкова силна, може да се случи да не я чуете. Освен това всички сме свикнали със звуците, които нашите телефони издават през деня, така че може да е неефективна като истинска аларма, която да ни събуди от дълбок сън.

4. Батерията на телефона може да се изтощи

Алармите на мобилните телефони няма да звъннат, когато батерията е изтощена, така че ако не искате да закъснеете за нещо важно, по-добре използвайте истинска аларма. Дори ако винаги правите всичко възможно да го заредите, може да не забележите, че батерията ви намалява, преди да заспите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay