Защо някои хора не могат да намерят любовта?

Защо някои хора не могат да намерят любовта?

Въпреки развитието на социалните медии, самотата се превръща в нещо като пандемия в момента. Около 50% от възрастните хора имат проблеми с намирането на партньор. Решихме да разберем какви са причините, които пречат на хората да изграждат дълги и хармонични отношения.

Ето 5 от най-популярните причини, поради които хората не могат да намерят любовта:

1. Идеализирате връзката

Всеки човек има своя собствена представа за перфектната връзка. Хората много се вдъхновяват от романтични филми или от книги. Но мечтата, която хората имат, е следната: да се сбъднат тези любовни истории.

Пример: За съжаление, илюзиите понякога са смазани от реалността, както често се случва с Бриджит Джоунс. Няма такова нещо като идеалната връзка и няма перфектни двойки.

Какво да направите: Трябва да разберете, че вашият партньор е истински човек, а не герой от книга. Така че, недейте да имате очаквания, че вашият партньор ще бъде перфектен и няма да допуска грешки. 

2. Нямате самоуважение

Уважението към себе си и другите хора е в основата на всяка връзка, включително романтичната. Можете ли наистина да обичате човек, който не уважава себе си? Тази връзка най-вероятно ще се основава на чувството за вина и няма да направи нищо добро за нито един от партньорите.

Пример: Героинята на Кейт Уинслет във "Ваканцията" беше влюбена в човек, който я използваше, заради лоялността и таланта й. Всичко се промени, когато тя твърдо реши да се отърве от любовната си зависимост. Тя промени обстановката си, хората около нея, откри нови интереси и намери нова любов.

Какво да правите: В началото трябва да намерите собствена вътрешна подкрепа, за да си помогнете, когато сте тъжни и депресирани. Това могат да бъдат вашите постижения, вашите хобита, вашите знания или вашите ръководни принципи - всичко, което е важно за вас и всичко, което ви помага да видите собствената си стойност. Не позволявайте на никого да ви кара да се съмнявате в себе си и в това колко важни сте.

3. Вие нарушавате личното пространство на другите хора

Никой не обича да бъде манипулиран и да бъде отнемано личното му пространство.  

Във всяка връзка трябва да има граници. Те приключват там, където започват границите на другия човек. Ако не харесвате поведението на партньора си и той знае за това, но не иска да се промени, трябва да направите избор: да останете с него или да си тръгнете. Промяната на човек, който не иска да се промени, е невъзможна.

4. Не можете да прощавате

Всеки прави грешки, включително и вие. Но често сме твърде строги, когато съдим другите хора.

Не се опитвайте да се насилвате да приемате нещата, с които не сте съгласни, но в същото време би било полезно да правите компромиси от време на време. Дори ако се чувствате изключително оскърбени от това, което друг човек е направил, ако сте инвестирали във връзката, опитайте да простите.

5. Не сте готови за връзка

Ние сме свикнали да третираме любовта като крайно щастие и радост. Понякога обаче хората трябва да се справят със собствените си проблеми, преди да започнат да изграждат връзка, защото връзката никога не е само щастие и радост. 

Понякога човек просто трябва да бъде сам, докато се справи със собствените си проблеми, за да може да изгради стабилна връзка след това.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay