Защо стъпалата ви се белят?

Защо стъпалата ви се белят?

Ето няколко причини, поради които краката ви се белят:

Гъбични инфекции – най-честата причина, поради която е възможно стъпалата ви да започнат да се белят, е гъбична инфекция – като стъпалото на атлета, въпреки че не много хора го осъзнават. Много често хората пренебрегват беленето, тъй като не страдат от сърбеж. Така че, ако кожата ви започне изведнъж да се лющи мистериозно, срещнете се с лекар по-скоро, тъй като гъбичната инфекция може да се принесе върху ноктите ви.

Слънчево изгаряне – никой не отива на плаж с намерението да изгори от слънчевите лъчи. Но докато може би сте твърде запознати със слънцезащитната грижа на лицето, гърба и раменете си, то вероятно пренебрегвате стъпалата си. Така че, когато просто потопите краката си в морето и предположите, че лосионът е останал, то често това не е така. Слънчевите изгаряния водят до белене и други страшни неща. Не позволявайте краката ви да останат незащитени.

Обувки с токчета – токчетата са страст на много жени, но всяка жена знае, че прилепнатите обувки могат да причинят сериозно триене. Това може да доведе до мехури, като така може да се стигне до лющене на кожата. Не носете тесни обувки прекалено дълго, носете такива от естествени материали и веднага щом усетите триенето, сменете обувките си. Не се фокусирайте само върху петите си. Джапанките също могат да бъдат виновник за дискомфорта на краката.

Интензивни упражнения – излишното изпотяване и влажната среда често причиняват инфекции на краката, което води до белене. Това може да означава, че вашият фитнес режим може да допринесе за беленето на стъпалата ви. Ако не поддържате добра хигиена, може да се сдобиете с бактериална или гъбична инфекция. Напръскайте краката си със спрей против изпотяване, за да убиете гъбичките и бактериите. Носете памучни чорапи, за да избегнете потта, използвайте ортопедични стелки, абсорбиращи влагата, и ако е възможно инвестирайте във втори чифт обувки за спорт.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay