Защо трябва да спрете да работите дълги часове

Защо трябва да спрете да работите дълги часове

Ако смятате, че дългите часове работа ви прави по-концентрирани и решителни, грешите. В стремежа си да получат похвалата на шефа, повечето хора в крайна сметка работят повече от 40 часа седмично, което дори се разтяга до 50 часа, а това всъщност е доста вредно за здравето на човек. 

Работата в продължение на дълги часове бавно ще ви направи по-малко продуктивни и ще повлияе на вашите умствени сили в дългосрочен план. За да ви помогнем да разберете по-добре ефектите, ето някои категорични причини, поради които трябва незабавно да спрете да работите за дълги часове.

Влошаване на здравето

Здравето на хората започва да се влошава, щом настъпи умората от всичко, което води до преумора. Може да се почувствате допълнително сънливи, уморени, стресирани, да имате главоболие и дори да почувствате раздразнение при най-малките въпроси от колеги, роднини, приятели.

Липса на социален живот

Твърде многото работа ви кара да пренебрегвате много социалния си живот. Това причинява разриви в отношенията и семейството ви страда поради неспособността ви да му отделите време. Въпреки че постигането на добър баланс между професионален и личен живот е трудно, то определено не трябва да бъде недостижимо. Намирането на време за вашето семейство е също толкова необходимо, в сравнение с вашата работа.

Склонност към злополуки

Когато станете изключително стресирани и уморени, сте склонни да правите нещата неправилно. Но по-опасното е, че безопасността ви е изложена на риск. Вие сте по-податливи на инциденти и наранявания, тъй като не сте на върха на умствените си възможности. Не бива да пренебрегвате тази възможност.

Инфаркт и мозъчно увреждане

Изследвания показват, че шансът за инфаркт се увеличава с огромните 67% за тези, които са склонни да работят повече от 40-45 часа. Допълнителното напрежение влияе върху сърцето, както и върху мозъка. Други фактори като кръвно налягане, мигрена, диабет и др. със сигурност не помагат на сърцето и ума ви.

Затлъстяване

Удълженото време, което прекарвате в работа, може да повлияе на другите ви дейности през деня, като ходене, упражнения, готвене и сън, които са основните рискови фактори за затлъстяването. Докато седите на дивана с часове, вие също сте склонни да хапвате нездравословна храна, за да намерите комфорт и това също е голям фактор, допринасящ за екстремното напълняване.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay