Защо ходенето без сутиен е полезно за вас

Защо ходенето без сутиен е полезно за вас

Сутиените са изобретени в Древна Гърция. Днес почти всяка жена носи сутиен и се смята, че сутиенът има различни ползи. Но се оказва, че махането на сутиена има повече ползи, отколкото носенето му. 

Ето какви са предимствата на НЕ носенето на сутиен:

Вашето кръвообращение ще се подобри

Искаме дрехите ни да са удобни, но сутиенът ни трябва да е плътно прилепнал към тялото. И ако се замислим, сутиенът е просто парче плат, което притиска гърдите ни. Цялата тази стегнатост и притискане може да забави кръвообращението и да притиска кръвоносните ни съдове, което не е полезно. 

Ще спите по-добре

Често жените спят със сутиен. Но този навик е много нездравословен. Носенето на сутиен през нощта въздейства върху вашите циркадни ритми. Така че махнете сутиена преди лягане, за да спите по-добре. 

Може размерът на чашката ви да се увеличи

Често избираме push-up сутиени и търсим начини да накараме гърдите си да изглеждат по-големи. Истината е, че това може да се случи, ако просто махнем сутиена. Това е така, защото когато гърдите висят естествено, гръдните мускули работят срещу гравитацията. Гърдите всъщност няма да пораснат на размер, но стегнатите гръдни мускули ще създадат тази илюзия. 

Гърдите ви ще станат по-силни и изпъкнали

Професор Жан-Дени Руйон от университета в Безансон прекарва 15 години в изучаване на женската анатомия. Според неговите открития, след една година носене на сутиен, гърдите увисват с 7 мм. Подобни резултати са открити и в японските изследвания.

Общото ви здраве на гърдите ще се подобри

Махането на сутиена може да помогне за подобряване на здравето на гърдите- здравето на кожата, здравето на мускулите, тъй като притока на кръв се подобрява, мускулният тонус се стяга, а потта и мръсотията вече не остават в капан близо до кожата под сутиените. Носенето на сутиен редовно също може да доведе до промяна на цвета на кожата ви или да доведе до неравномерен тон на кожата. Възможно е появата и на тъмно оцветени петна по кожата ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

8 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay