От зората на славата до днес: Джордж Клуни пробива с роля на мъжка проститутка

Поглед назад към трудното начало на актьора в кино средите

От зората на славата до днес: Джордж Клуни пробива с роля на мъжка проститутка

В момента той е един от най-касовите и успешни актьори в Холивуд. През годините се е снимал във всякакви разнообразни продукции, а през 2014 година беше почетен със специалната отличие "Сесил Б. де Мил” на церемонията по връчването на наградите "Златен Глобус” за цялостен принос в киното, както и за хуманитарната му дейност.

Невинаги обаче кариерата му е била в подобен възход. Естествено, в самото ѝ начало Джордж Клуни среща доста трудности, докато успее да си пробие път в света на голямото кино. Януарското издание на New York Magazine връща лентата назад и разкрива, че талантът на актьора е бил открит по време на театрално представление в Лос Анджелис.

"Никога не е добре да казваш, че си играл в пиеса в Лос Анджелис, защото хората просто те поглеждат и започват да се смеят. Но аз го направих”, не крие Клуни. Тогава той участва в представлението "Покварен” (от англ. ‘Vicious’), която е "откровено брутална” според самия Джордж. "Моята роля беше на мъжка проститутка, която е дилър на наркотици. Превъплъщението ми беше най-близкото до комедия в тази пиеса.”

Оказва се, че тази роля не само, че не е срамна, но и му носи много позитиви. Тя се превръща в първата му работа, която е подробно разгледана, и дори му спечелва агент. "Винаги гледам на тази пиеса като на повратната точка в моя живот. Това беше първият път, в който си казах "Добре, изглежда съм в правилния бизнес и не би трябвало да се срамувам от това, което правя”, не крие холивудската звезда.

След този първи успех за Джордж следват участия в телевизионни продукции, сред които супер успешния сериал "Спешно отделение”. Оттогава насам той е спечелил две статуетки "Оскар”, 4 награди "Златен глобус” и още десетки отличия. А най-новия филм с негово участие е лентата на братя Коен Hail, Caesar, който ще излезе по кината в България през февруари.

От зората на славата до днес: Джордж Клуни пробива с роля на мъжка проститутка

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay