5 причини, поради които вечерният душ ви помага да спите по-добре

Вижте защо

5 причини, поради които вечерният душ ви помага да спите по-добре

Повечето хора като че ли предпочитат вечерния душ, защото сутрин все бързат и нямат време. Оказа се, че този наш навик е и много полезен за съня ни. Вижте защо след душ спим като бебета.

Понижава телесната Ви температура - Да, и тук не говорим за студен душ, а именно за топъл. След него температурата намалява и това подсказва на тялото, че е време за сън.

Премахва напрежението и тревожността - Горещата вода помага за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението. Той спомага и за това да се чувствате по-спокойни и уравновесени, а това е важно за добрия и пълноценен сън.

Овлажнява кожата и изчиства излишните мазнини - Така ще се чувствате свежи и леки и нищо няма да попречи на добрия Ви сън.

Изчиства белите дробове - Така си гарантирате спокоен сън, който няма да бъде прекъснат от кашлица или запушен нос през нощта.

Бори се  с мигрената - Душът за премахване на болките в главата е доста по кратък и е студен. Насочете душа към врата си за 30 секунди, за да се отървете от досадното главоболие.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay