6 причини, поради които месечният Ви цикъл може да закъснее, без да сте бременна

Вижте кои са те

6 причини, поради които месечният Ви цикъл може да закъснее, без да сте бременна

Може би на всяка жена се е случвало поне веднъж в живота менструацията й да закъснее. Разбира се, веднага започваме да си мислим, че най-вероятно сме бременни, дори и да знаем, че сме взели всички предпазни мерки. Моят съвет е първо да се успокоите. Възможно е да има причина за закъснението и тя да не е чакането на бебе. Ето кои са възможните причини.

Часовата разлика - Ако пътувате някъде извън България и има разлика в часа, то неминуемо ще Ви закъснее. Организмът си има свой вътрешен часовник, който се забавя, когато сменяме мястото, на което живеем.

Стресът - Ако постоянно сте в стресова ситуация, то метаболизмът ви няма как да е  толкова бърз, колкото по принцип. Естествено е и да Ви закъснее месечният цикъл. Добре е да сте спокойни и уравновесени.

Качването и смъкването на килограми - Когато са 2-3, няма проблем, но когато са повече от 5 за седмица-две, това е стрес за организма и е възможно да реагира по различни начини, като единият е именно забавянето на месечния цикъл.

Дългото боледуване - Ако прекарвате трудна и мъчителна болест, още повече сте на лекарства и антибиотици, то нищо чудно да ви закъснее, или дори да не Ви дойде.

Започването да спортувате - Ако по принцип не го правите, но от известно време сте решили, че ще влизате във форма и ще тичате, то това може да се приеме като стрес от оранизма Ви. По този начин намалявате и естрогена си. Така че вниавайте със спортните дейности.

Спирането на хормонални противозачатъчни - Ако сте ги приемали известно време и изведнъж решите да прекратите приема им, то нищо чудно месечният Ви цикъл да закъснее, ако изобщо дойде този месец.

Не забравяйте, че това са възможни причини, ако все пак не Ви дойде, нищо не Ви струва да си направите тест за бременност. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay