Домашни лекове, които могат да ви навредят

Домашни лекове, които могат да ви навредят

Домашните лекарства станаха много популярни през последните няколко години. Идеята да избягваме лекарствата, когато е възможно наистина е чудесна. Но преди да се захванем с домашно лечение е добре да проучим с какво се захващаме. Някои методи са напълно безполезни, а други дори могат да ни навредят. Днес ще ви покажем някои популярни домашни лекарства, с които определено трябва да внимавате.

Масло при изгаряния

Поставянето на масло или олио върху изгаряния може да окаже повече вреда, отколкото полза. Когато получите изгаряне, дори ако източникът на изгаряне не е в контакт с кожата ви, увреждането продължава да прогресира за известно време, докато кожата се охлади. Това е причината специалистите да съветват мястото да се постави под студена вода. Използването на масло или олио всъщност ще забави охлаждането.

Паста за зъби върху пъпки и херпес

Содата за хляб в пастата за зъби изсушава пъпката или херпесът ви. Проблемът е в останалите съставки на пастата за зъби, които могат сериозно да раздразнят кожата ви, особено устните. Обичайните съставки на пастата за зъби са алкохол, ментол и водороден прекис - всички те могат да навредят на кожата повече, отколкото могат да помогнат.

Гаргара с вода за уста при настинка

Гаргарата с вода за уста като лечение на настинка наистина не е много ефективна. Лекарите често казват, че най-доброто, което можете да направите, е да си почивате много. Когато гърлото ви е възпалено водата за уста ще го раздразни още повече. Пийте много топли течности и си почивайте. Не можете да направите нищо друго.

Изрязване на брадавици

Някои хора използват ножици, ножове или други остри инструменти, за да отрежат брадавиците си. Никога не трябва да правите това, тъй ще получите инфекция. Използвайте средство за замразяване на брадавици от аптеката или посетете специалист, който изгаря тези неприятни кожни образувания.

Уиски при зъбобол

Въпреки че методът звучи вълнуващо, експертите казват, че уискито има много малко анестетични свойства. Приемането му срещу болка няма да причини директна вреда, но неполучаването на правилното лечение навреме определено е грешен ход.

Свещи за уши

Този метод е доста разпространен от няколко години насам. Съобщава се обаче, че редица хора се оплакват увредени тъпанчета и ушни канали при прилагането на този домашен лек.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay