За целулита отблизо и по женски

Митове и факти за портокаловата кожа, които ще ви помогнат да се избавите от нея завинаги

За целулита отблизо и по женски

Целулитът е онова дребно (или не съвсем) проклятие, с което всяка жена неизбежно се сблъсква рано или късно. Синдромът на портокаловата кожа най-много обича да създава колонийте си именно върху дамските дупета и бедра.

Да започнем обаче с малко исторически факти. Всъщност терминът "целулит” се ражда едва през 60-те години на миналия век, когато е въведен от тогавашните козметични и SPA салони, пръснати из Европа. Да, именно по това време за първи път по-масово започват да се предлагат услуги като премахване на мазнини и изглаждане на кожата. Повечето от които, уви, без реален ефект.

Защото нито купищата скъпи кремове, нито дори липосукцията, наистина влияят пряко върху появата и изчезването на портокаловата кожа. Това е така, понеже всъщност целулитът представлява натрупване на мазнини, вследствие на мускулна атрофия, т.е. загуба на мускулна маса.

За целулита отблизо и по женски
Тук е моментът, споменавайки кремове, да уточним и че тъй като целулитът съществува на определено подкожно ниво, мазилцата просто няма как да му повлияят по какъвто и да е начин. Дори и да забелязвате временен ефект от поредното стягащо лосионче, това се дължи изцяло на факта, че то явно притежава добри хидратиращи и подхранващи съставки, които спомагат кожата да изглежда видимо по-гладка.

Друго важно уточнение обаче е и фактът, че, противно на всеобщото схващане, целулитът в никакъв случай не е генетично заложен. Затова и все пак има начин да се отървете от него. А това може да се случи именно чрез създаване на мускулна маса, която да "избута” гореспоменатите натрупани мазнини.

Съществува обаче сериозна разлика между стандартните тренировки и тези, които концентрират силите си върху засегнатите от целулит зони. Най-добре е, дори и да предпочитате да работите върху тялото си в домашни условия, да проведете предварителна консултация с фитнес инструктор, който да ви обясни някои основни упражнения, които ще са ви необходими в борбата с портокаловата кожа.

За целулита отблизо и по женски
Ние от своя страна ще ви предложим едно изключително лесно упражнение, което може да правите дори и в леглото и което Кармен Електра нарича магическо. Сексапилната актриса разказва в своята видео програма Aerobic Striptease, че това е любимият начин на стриптийзьорките да поддържат краката и дупето си във форма.

Легнете по гръб (на леглото или пък върху шалте на земята) и започнете да правите "ножица”, кръстосвайки и раздалечавайки краката във въздуха, без да бързате прекалено.

За целулита отблизо и по женски
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

14 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 05.03.2014|16:39
определено много жени имат такъв проблем. без значение слаби или пълни са и аз имах и след това се махна,после пак се появи и пак махна, много е неприятно.
9
Не е посочен 28.02.2014|14:47
Ще пробвам упражнението :)
8
Не е посочен 28.02.2014|14:26
всички жени го имат
7
Не е посочен 28.02.2014|11:48
Оф, този целулит, много ми е неприятен.
6
Не е посочен 28.02.2014|09:45
Просто е неизбежен проблема с целулита.
5
Не е посочен 27.02.2014|15:36
Интересно упражнение, може да го пробвам :)
4
Не е посочен 27.02.2014|15:26
МОже и да помогнат упражненията.
3
Не е посочен 27.02.2014|14:48
Все ще има начин, но важното е,че вече и мъже с целулит има така че да не чуваме после "щото е грозно" :Р
2
Не е посочен 27.02.2014|13:11
Мазилата наистина не помагат, пробвала съм. Борбата срещу целулита е много голяма.
1
Не е посочен 27.02.2014|11:58
И това просто упражнение ще ни избави от целулита, не ми се вярва, появи ли се веднъж портокаловата кожа няма как да я отстраним.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay